AcasăActualitateSocialMESAJ ȘOCANT – Ce a transmis un preot român femeilor care fac...

MESAJ ȘOCANT – Ce a transmis un preot român femeilor care fac avort: „mai bine naşteţi-i, botezaţi-i şi apoi omorâţi-i”

DISTRIBUIȚI

MESAJ ȘOCANT  Un preot român care slujește pentru comunitatea din Grecia are un mesaj extrem de șocant pentru femeile care fac avort. „Nu mai omorâţi copii în pântece pentru că îi trimiteţi în iad, mai bine naşteţi-i, botezaţi-i şi apoi omoraţi-i! E un păcat mai mic!”. Aceasta este mesajul halucinant postat pe Facebook de preotul Matei Vulcănescu, care ţine slujbe la o biserică din oraşul grecesc Pireu.

Postarea preotului face trimitere la o petiţie online contra avorturilor. Ulterior, preotul a revenit asupra postării și a spus că „botezaţi-i şi apoi omoraţi-i” este o parabolă, o figură de stil, nu un îndemn.

Purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, a declarat, într-o intervenție telefonică la Esențial, de la Antena 3, că părintele Vulcănescu nu aparține de Biserica Ortodoxă Română, precizând că acesta este cunoscut pentru afirmațiile sale șocante.

„Formularea este șocantă și o calific drept profund nefericită. Deși intenția lui a fost probabil aceea de a îndemna la nașterea pruncilor, deci un mesaj pro-viață, formularea este discutabilă”, a spus părintele Vasile Bănescu.

Întrebat dacă BOR va face un demers pe lângă Biserica Greciei, părintele Vasile Bănescu a declarat că nu s-a luat încă o decizie în acest sens, însă este cunoscut faptul că preotul Matei Vulcănescu ”nu doar vorbește neîntrebat, ci și se exprimă nefericit din proprie inițiativă”.

Sursă info și foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA