Acasă News Alert MESAJ PENTRU PREMIER - Vezi ce îi transmite Cătălin Cherecheș lui Dacian...

MESAJ PENTRU PREMIER – Vezi ce îi transmite Cătălin Cherecheș lui Dacian Cioloș în cea mai recentă scrisoare a sa adresată băimărenilor

DISTRIBUIȚI

Pe contul oficial de Facebook al primarului Cătălin Cherecheș, echipa sa a postat cea mai recentă scrisoare adresată băimărenilor. Un mesaj din conținutul scrisorii îi este adresat chiar primului ministru Dacian Cioloș.

Vă redăm integral cea de a 17-a scrisoare adresată băimărenilor de Cătălin Cherecheș:
“Prima zi întreagă la Gherla și a 32-a zi la “domiciliu forțat”. Mă gândesc cu drag la voi, scriu zilnic zeci de pagini cu gândurile mele și cu trăiri pe care abia aștept să vi le împărtășesc. Sper că ați început să primiți programul meu pentru Baia Mare, cele 30 de proiecte pentru următorii ani. Am scris broșurile Baia Mare 2021 și Maramureș 2021 din beciul arestului Cluj și sunt mândru să fac orice fel de sacrificiu pentru orașul nostru. Vreau să le arătăm noi toți celor care cred că orașul se vinde și se cumpără în sediile partidelor că eu, împreună cu voi, băimăreni adevărați și hotărâți, știm să construim din iubire pentru oraș și pentru oameni și nu avem ură față de nimeni.

Mă amuz să văd și să aud candidați de carton care au un singur proiect: cum să-i facă rău lui Cherecheș. Le-aș aminti că din răutate și ură nimeni nu a construit nimic. De fapt, niciunul dintre ei nu a construit nici măcar o casă, nu și-a tăiat iarba acasă, nu știu ce înseamnă să organizezi o scară de bloc sau o curte de casă. Ei vorbesc. Sunt politruci. Atât. Noi îi respectăm, îi iertăm, dar să ne lase să trăim liniștiți, să nu ne distrugă tot ce am construit împreună, doar pentru că a pus și Cherecheș umărul. Dar să îi lăsăm în durerea și frustrarea lor. Noi cu binele și cu fruntea sus, doar înainte pentru Baia Mare!

Revenind la ziua de azi, la ora 6.00 dimineața sună sirena. Mă trezesc brusc crezând că sunt în gară. Nu în Gara din Baia Mare pentru care “mulțumesc” guvernelor PSD și PNL că ne-au mințit că o vor da primăriei sau o vor renova. Dacă vine dl. Cioloș acasă, în Sălaj, îl invit să vină cu trenul până la Baia Mare și promit să îl duc cu mașina până în Sălaj. Dacă își luxează vreo gleznă pe peronul asfaltat când m-am născut eu, nu pot decât să regret. Sau dacă se intoxică din cauza mirosului din ganguri sau sala de așteptare… Am încredere că măcar transferul gării la primărie o poate face sau măcar să ne aprobe să asfaltăm peronul și să întreținem curățenia, să zugrăvim podul de cale ferată de la Semilună. Nici măcar asta nu mi-au acceptat miniștrii PSD sau PNL. Vai de ei… Bine că s-au dus.

După alarma/sirena de așteptare, la ora 07.30 – 08.00 primim o delegație de agenți să vadă dacă am rezistat nopții. Bat cu ciocănelul din lemn în gratii, zâmbesc și ei, datorită acestui formalism care ține de vremuri mult apuse. Oameni simpatici, binevoitori, respectuoși. În special doamnele de la cabinetul medical. Pentru dânsele am o apreciere aparte, în special pentru cele care m-au primit ieri. Să nu se supere domnii agenți, dar doamnele și domnișoarele au mereu simpatia și dragostea mea. Așa m-au învățat tatăl și bunicul meu 🙂

În micul nostru orășel din spatele zidurilor de la Gherla, am fost azi la “plimbător”, adică la plimbare, la aer. Bucuria mea a fost că am găsit o bară la care se fac tracțiuni. Dacă tot am concediu cu forța, mă ocup de mine și recuperez activitățile sportive de care nu am avut timp în ultimii ani. Oricum, aici la Gherla, posibilitățile de a face sport sunt infinit mai mari decât la Cluj. Apoi am mers la bibliotecă și mi-a plăcut să întâlnesc acolo arestați serioși, oameni cu studii, dar și cu disponibilitate față de cei cu mai puțină carte. Am fost absolut impresionat să văd că aici, la Gherla, au în cadrul penitenciarului și școală pentru deținuții care vor să își completeze studiile preuniversitare, gimnaziul sau liceul. După bibliotecă, am mers la cumpărături. Nu la mall, ci la chioșc 🙂 Civilizat și cochet.

Spre seară m-am bucurat să primesc vizita avocaților mei și apoi ne-am sfătuit ce avem de făcut săptămâna viitoare. Vă mulțumesc că îmi dați putere în fiecare zi. Am vorbit cu mama la telefon și am fost încântat să o aud motivată și luptătoare, așa cum o știu eu și mulți dintre voi. Mă bucur că astăzi a fost la ședința de campanie a Coaliției pentru Baia Mare ca să îi sprijine pe colegii mei candidați la Consiliul Local și la Consiliul Județean Maramureș. Îi mulțumesc mamei mele. Vă mulțumesc vouă, celor dragi. Nu uitați: de aici ies viu și sigur mai puternic! Vă iubesc!

Pe mâine,

Cătălin”

ActualMM

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA