spot_img
AcasăslolvaciaMERITE RECUNOSCUTE - Mircea Cărtărescu, laureat al Premiului Național de Poezie Mihai...

MERITE RECUNOSCUTE – Mircea Cărtărescu, laureat al Premiului Național de Poezie Mihai Eminescu

DISTRIBUIȚI

MERITE RECUNOSCUTE Mircea Cărtărescu estelaureat al Premiului Național de Poezie Mihai Eminescu, duminică 16 ianuarie.  Poetul, prozatorul, criticul literar și publicistul a fost desemnat câștigător al celei de-a XXVI-a ediții a Premiului Național de Poezie Mihai Eminescu pentru Opera Omnia, potrivit Agerpres.

MERITE RECUNOSCUTE Premiul i-a fost înmânat de președintele Uniunii Scriitorilor din România, Nicolae Manolescu, care a fost și președintele juriului, dar și de viceprimarul municipiului Botoșani, Marian Murariu.

Cărtărescu a devenit laureat al celui mai important premiu de poezie din România, după ce a mai fost nominalizat în edițiile 2014 și 2015. Anul trecut, cunoscutul poet a refuzat să se afle printre nominalizați.

Pentru ediția din acest an au mai fost nominalizați poeții Ovidiu Genaru, Ioan Moldovan, Aurel Pantea, Marta Petreu, Cassian Maria Spiridon, Liviu Ioan Stoiciu și Lucian Vasiliu.

Câștigătorul Premiului Național de Poezie ‘Mihai Eminescu’ pentru Opera Omnia va intra în posesia unei sume de 30.000 de lei, dar și a titlului de cetățean de onoare al municipiului Botoșani.

Mircea Cărtărescu s-a născut pe 1 iunie 1956, la București, unde a urmat și cursurile Liceului Dimitrie Cantemir și ale Facultății de Limbă și Literatură Română din cadrul Universității București.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA