AcasăOPINIIMerită să citiți! Elena Udrea în dezastrul PDL: Ştiti foarte bine unde...

Merită să citiți! Elena Udrea în dezastrul PDL: Ştiti foarte bine unde sunt banii!

DISTRIBUIȚI

România a fost paralizată de prima reuniune a PDL după dezumflarea masivă de la locale. Inchipuiții cu tupeu și bișnișarii cu morgă de academicieni, ciumeții cu aer de minștrii și parașutele cu ifose de doamne de salon s-au năpustit într-un tărăboi fără precedent. Căutau să apuce o bărcuță sau o vestă de salvare la scufundarea celui mai deochiat vaporetto al politicii naționale. Chiar și cucoanle cu permanent și pretenții au dat coate și tocuri pentru a se putea cățăra pe o scîndură udă. Dresorul acestor ființe demne de inventarul circului politc și-a înfipt chelia-n palmă și a stat retras, lăsînd ca lucrurile să curgă de la natură. Spaima de neant,de poliție și de DNA,groaza unui alt șomaj pentru foști artiști ai trotuarului și expedientelor, toate i-au băgat pe bieții pedeliști într-o agitație nebună.

Ieri s-a văzut mai bine ca niciodată ce criză de caracter și noblețe a bîntuit regimul Băsescu. Şi ce impostori au condus țara la vreme de restriște. Şi ce caricatură națională a făcut cărțile politicii din țărișoara noastră, apărată cu vaidete mai ales de intelectualii în soldă.
Nu a văzut nimeni pînă ieri cîte parale face politica din scăfîrlia Elenei Udrea? Nu a observat nimeni ce cartofor mititel duce fostul premier sub tîmple? Chiar a fost așa de greu să pricepem că biata mustață a lui Ioan Oltean, cea care perie cu întîietate cuvintele gîjiite, suferă înaintea urechilor noastre la întîlnirea cu prostia și trufia și cere singură o mașină de tuns? Nu a știut nimeni ce bani învîrt Videanu, Blejnar, Marta, Liviu Negoiță, Radu Berceanu și Vasile Blaga, Poteraș și Apostu, Falcă și Sulfina Barbu? N-a zis Elena Udrea ”știți cu toții unde sunt banii?” A fost atît de greu să înțelegem că am fost victimele unei politci de strîns arginții cu grebla? A trebuit să așteptăm răspunsul cetățeanului român, cel pe care institutele lui pește încercau să-l evalueze la frică, spaimă și disprețul de nehaleala unei bande lipsite de orice scrupul? A tăcut românul, a icnit, a zis că înțelege sacrifciile, că recunoaște meritele și că va vota așa și pe dincolo! Şi a mai zis, las că vine ziua și vă arat eu vouă! Şi a venit 10 iunie și românii au zis, căcăreze și cojițe să se aleagă de voi! Si a votat, rîzînd în sinea lui, știind sigur ce avea să urmeze odată cu criza de bani, funcții și scaune.

O sfîșiere de un primitivism cumplit și de o rară sălbăticie s-a derulat în numai cîteva ore. Joi seara, cînd nervii tuturor au ajuns la zăngănit de corzi plesnite ,craii din banda regimului Băsescu s-au prins cu toții de gulere, au chemat secretarele și amantele și au hotărît să se răzbune pe cine au fost ei în acești ani de pomină. Şi au sărit cu toții în marea hazna a ridicolului politic.
Cornel Nistorescu

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA