spot_img
AcasăNews AlertMEREU LA DATORIE! - Salvamontiștii maramureșeni au mers 14 kilometri pe jos,...

MEREU LA DATORIE! – Salvamontiștii maramureșeni au mers 14 kilometri pe jos, prin zăpadă de 1 metru și în zonă cu pericol de avalanșe, pentru a le duce provizii celor de la stația meteo Iezer

DISTRIBUIȚI

Zece salvamontiști borșeni au participat la o acțiune inedită, zilele trecute. Aceștia au fost însărcinați să îi aprovizioneze pe meteorologii de la Stația Meteo Iezer cu combustibil după ce aceștia din urmă au întâmpinat o defecțiune la sistemul de încălzire și au rămas fără provizii din cauza iernii prelungite.

Din cauza pericolului de avalanșe din zonă, salvamontiștii nu au putut folosi snowmobil-urile și au fost nevoiți să străbată pe jos un drum de 14 kilometri (7 kilometri dus și 7 kilometri pe drumul de întoarcere) la 2.000 de metri altitudine, prin zăpadă de un metru și vânt puternic, temperaturile fiind și ele extrem de scăzute.

Situația celor de la stația meteo era cu atât mai complicată cu cât schimbul de ture se efectuează o dată la 30 de zile, așadar ar fi riscat să înghețe de frig până la venirea altor ajutoare. Din fericire, acțiunea a fost un succes.

Primăria Borșa a publicat o imagine din timpul drumului parcurs de către salvamontiști, cu mesajul: “Respect pentru salvamontiștii care sunt gata oricând să ajute!

ActualMM

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA