AcasăActualitatePoliticMeleșcanu, pe o mână cu Băsescu! Noul șef al spionilor va fi...

Meleșcanu, pe o mână cu Băsescu! Noul șef al spionilor va fi exclus din PNL!

spot_img

DISTRIBUIȚI

Traian Băsescu l-a propus pe liberalul Teodor Meleşcanu (71 de ani) drept noul director al SIE, se arată într-un comunicat al preşedinţiei. Nominalizarea va fi supusă plenului reunit al Parlamentului în şedinţa de marţi.

„În temeiul art. 65, lit. h) din Constituţia României, preşedintele Traian Băsescu a propus Parlamentului numirea în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe a domnului Teodor Viorel Meleşcanu”, a confirmat ulterior Preşedinţia, într-un comunicat postat pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale. Pe linie procedurală, plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a adoptat, în această după-amiază, cu 233 de voturi ”pentru”, niciun vot împotrivă şi fără nicio abţinere, proiectul de hotărâre prin care se declară vacantă funcţia de director al SIE ca urmare a demisiei lui Mihai-Răzvan Ungureanu pe 8 februarie. Parlamentul urmează să se reunească în şedinţă de plen comun şi marţi, începând cu ora 13,30, pentru a dezbate şi valida propunerea venită din partea preşedintelui Traian Băsescu cu privire la numirea unui nou director al SIE.
Pentru ca noul director al Serviciului să treacă de Parlament este nevoie de majoritate calificată, respectiv două treimi din numărul celor prezenți. Întrebat dacă va fi luată în calcul varianta revenirii în legislativ în cazul în care Meleșcanu va fi propus la SIE, liderul PNL, Crin Antonescu a spus că acesta nu este un motiv. Ba mai mult, pentru că a acceptat propunerea făcută de Traian Băsescu, fără a se consulta cu conducerea PNL, Crin Antonescu a anunțat că Meleșcanu va fi exclus din partid. Asta în condițiile în care viitorul șef al spionilor a declarat, la acceptarea propunerii, că ”se autosupendă din PNL”. Se pare că nu mai este cazul să stea suspendat, nu mai are nciun motiv.
Teodor Meleşcanu se află de ceva vreme într-un conflict mocnit cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, după ce senatorul a declarat într-un interviu că se poate guverna şi cu Traian Băsescu-preşedinte. Credem că era vorba chiar despre persoana sa, din moment ce a acceptat să colaboreze cu Băsescu după numai câteva zile de la acel interviu.
G. Ciascai

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA