AcasăActualitate112MEGA-ESCROCHERIE - Economistul chilian prins la Braşov, acuzat de o fraudă de...

MEGA-ESCROCHERIE – Economistul chilian prins la Braşov, acuzat de o fraudă de aproape un miliard de dolari, extrădat

DISTRIBUIȚI

MEGA-ESCROCHERIE Economistul chilian prins la Braşov, acuzat de o fraudă financiară de aproape un miliard de dolari, a fost arestat şi urmează să fie extrădat în ţara de origine.

MEGA-ESCROCHERIE Anunţul a fost făcut de autorităţile române, în baza mandatului de urmărire internaţională emis de statul Chile.

În vârstă de 41 de ani, Rafael Garay s-a ascuns la noi în ţară după ce ar fi pus la cale un joc de tip piramidal, iar apoi a fugit cu banii. Garay a fost localizat în România, după ce a solicitat la Ambasada statului Chile din Capitală un certificat pentru a se putea căsători.

Poliţiştii l-au reţinut în timp ce se afla într-un mall din Braşov, împreună cu iubita româncă. Dus în faţa judecătorilor, aceştia au decis arestarea lui în baza mandatului de urmărire prin Interpol.

Presa din Chile afirmă că Rafael Garay, un reputat specialist economic, cunoscut în mass-media, ar fi deturnat fondurile investitorilor, iar prejudiciul ar ajuge chiar la 920 de milioane de dolari.

În luna iunie, după ce investiţiile de tip piramidal au început să scârţâie, Garay a apărut la un post de televiziune local şi a anunţat că a fost diagnosticat cu cancer, că îşi va închide compania şi că va pleca la tratament.

Rafael Garay a precizat atunci că oamenii îşi vor recupera banii dintr-un cont deschis la o bancă, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Dat în urmărire internaţională încă din luna septembrie, Rafael Garay a fost căutat în toată lumea, fiind depistat în cele din urmă la noi în ţară.

citeşte şi INTERDICȚIE ȘI ÎN MARAMUREȘ – Porcii nu vor fi comercializați în târgurile de animale nici de sărbătorile de iarnă

După ce va fi extrădat, Garay va fi dus în faţa justiţiei, iar presa din Chile afirmă că-l aşeaptă o pedeapsă de până la 20 de ani de închisoare.

sursa

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA