Acasă Actualitate 112 MEDICINA DE URGENȚĂ AZI – Exercițiu de salvare la Șuior: Un accident...

MEDICINA DE URGENȚĂ AZI – Exercițiu de salvare la Șuior: Un accident de mașină soldat cu patru victime, din care două cu politraumatisme grave

DISTRIBUIȚI

MEDICINA DE URGENȚĂ AZI  Simpozionul “Medicina de Urgență Azi”, aflat la cea de-a doua ediție, a debutat în forță, joi după-masa, cu un exercițiu de salvare a unor victime implicate într-un accident auto. Tema exercițiului a fost “Intervenţia cu forţe şi mijloace în teren, în cazul producerii unui accident de circulaţie cu patru victime, pe drumul de acces la Complexul Turistic Șuior”. Toate cele patru victime aflate în mașina răsturnată au suferit leziuni, două dintre acestea fiind în stare foarte gravă. La demonstrație au participat peste 200 de persoane.


Accidentul a avut loc la ora 17.00, pe drumul de urcare spre Complexul Turistic Șuior, la aproximativ 50 de metri de poarta principală aflată la intrarea în obiectiv. Din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de trafic, un autoturism în care se aflau patru persoane, în timp ce se deplasa spre pârtie, s-a răsturnat într-o râpă, oprindu-se între doi copaci aflaţi la circa zece metri de şosea.

MEDICINA DE URGENȚĂ AZI 2

Primii ajunși la locul accidentului au fost salvamontiștii, care au evaluat situația și au acordat primul ajutor răniților. La scurt timp, la locul accidentului au ajuns forţele de intervenţie din cadrul Gărzii de intervenţie nr. 1 Baia Mare, respectiv o autospecială de lucru cu apă şi spumă de mare capacitate marca MAN, o autospecială pentru Descarcerare Grea, un Echipaj de Terapie Intensivă Mobilă (TIM) și o Autospeciala de Transport Personal şi Victime Multiple (ATPVM).  Cei sosiți la locul accidentului au evaluat cu repeziciune situaţia şi au constatat că două victime cu fracturi și traumatisme, au reușit să se evacueze, în timp ce doi pasageri rămași în interior erau în stare gravă, suferind diverse politraumatisme.

Unul dintre răniții blocați în mașină era în stare de inconştiență, având fracturi deschise la nivelul capului, iar cel de-al doilea prezenta eviscerație. Forțele de intervenție au fost suplimentate cu un echipaj de medical de urgență tip B de la Serviciul Județean de Ambulanță Baia Mare. Împreună cu medicul de pe ambulanţă şi efectivele prezente la locul incidentului s-a procedat la extragerea victimelor dintre fiarele contorsionate ale mașinii.

MEDICINA DE URGENȚĂ AZI 4

La eveniment au mai participat și echipaje din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Maramures și ale Inspectoratului Județean de Jandarmi Maramureș. Întreaga intervenție pentru eliberarea victimelor încarcerate din mașina, precum și stabilizarea funcțiilor vitale și transportarea spre UPU – SMURD a răniților a durat aproximativ o oră, ambulanțele SMURD pornind spre unitatea medicală la ora 17.55.

MEDICINA DE URGENȚĂ AZI

Simpozionul “Medicina de Urgență Azi” continua vineri, 27 ianuarie 2017, de la ora 10.00, cu deschiderea oficială a evenimentului și o conferință de presă, după care vor urma sesiuni de lucrări susținute de personalități în domeniul medicinei și situațiilor de urgență.

Biroul de presă al Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA