Drojdia de bere e un leac miraculos cunoscut încă din vechime. Chiar dacă strămoşii noştri nu aveau laboratoare că cele de astăzi, ei ştiau că drojdia de bere conţine toate elementele de care are nevoie organismul uman pentru a funcţiona bine. Tratamentul cu acest aliment ieftin şi la îndemână vindecă bolile şi fortifică organismul. Drojdia nu e doar ingredientul necesar preparării băuturilor alcoolice, ci şi sursă de energie, sănătate şi frumuseţe.
Aliment viu
Drojdia de bere este o ciupercă-minune. Saccharomyces cerevisiae are dimensiuni microscopice, dar se comportă că o adevărată uzina de medicamente. Conţine nu mai puţin de 17 vitamine diferite (majoritatea din complexul B), 16 aminoacizi, 14 săruri minerale şi circa 46% proteine. I s-a dat numele de drojdie vie, fiind un aliment natural complet, util în terapia şi profilaxia multor boli. Consumul frecvent al drojdiei de bere are efect regenerator, care poate ajută organismul să rămână tânăr şi în formă. Persoanele în vârstă care iau drojdie de bere, pot constată în doar câteva luni o ameliorare a stării generale şi un surplus de energie binefăcătoare. O armata de celule vii pătrunde în organism în timpul curei cu drojdie. Acestea atacă toxinele care circulă în sânge şi întăreşte sistemul imunitar. În plus, reface flora intestinală distrusă de medicamente şi antibiotice. Este un ingredient minune pentru un ten sănătos şi dietă de slăbire.
Proaspătă sau uscată
Există mai multe feluri de drojdie de bere, oricare e bună în terapie. Totuşi, e de preferat drojdia de bere cultivată pe cerealele malţate şi nu drojdia de bere obişnuită, care are mai puţin cu 70% vitamine. Drojdia proaspătă este ingredientul care face să crească aluatul. Are culoare brună şi miros de bere. Se consumă în combinaţie cu miere: la o linguriţă de drojdie se adaugă două linguriţe de miere de albine, frecându-se până se obţine o pastă omogenă. Doză zilnică pentru un adult este de 3 linguriţe de drojdie de bere, pe stomacul gol, dimineaţă, la prânz şi seară. Drojdia uscată se găseşte la pliculeţe. E mai puţin eficientă din punct de vedere terapeutic dar poate fi folosită în lipsa celei proaspete. În jumătate de litru de suc de morcovi, se pun 2 linguriţe de praf de drojdie uscată, se amestecă bine şi se păstrează la frigider. Se bea întreagă cantitate de preparat într-o zi, fracţionată în 3 reprize. Tabletele de drojdie din farmacii şi magazinele naturiste, sunt comprimate foarte eficiente în terapie. Se administrează conform prospectului.
Tratament cu linguriţa
Cura de drojdie de bere are eficienţă dacă este urmată timp de 3-4 luni. Se administrează de 2-4 ori/zi, dimineaţă şi seară. Poate fi amestecată cu lichide, dar trebuie obligatoriu luată între mese. Dizolvată şi băută înainte de masă, taie poftă de mâncare, micsorand numărul de calorii primite de organism. Efectele unei linguri de drojdie de bere se resimt aproape imediat şi se menţin timp de mai multe ore. Doză zilnică pentru un adult este de trei linguriţe de drojdie de bere, care se administrează pe stomacul gol, dimineaţă, la prânz şi seară. La copii, stimulează procesele de creştere, ajută la dezvoltarea psihică şi intelectuală armonioasă. Doză pentru copiii între 4 şi 8 ani este de o treime din cea pentru adulţi, iar pentru copiii între 8 şi 14 ani este o jumătate din doză pentru adulţi. Drojdia de bere poate fi luată şi amestecată cu legume sau în supă.
Reţete de sănătate
Pentru întărirea sistemului imunitar, se pune într-o ceaşcă drojdie de bere cât o nuca şi o cantitate egală de miere, deasupra. Se lasă 10 minute, apoi se amestecă bine. Se administrează dimineaţă şi seară, înainte de mese, 4 zile/lună. În cazul anemiei se recomandă următoarea reţetă: într-un vas de sticlă, se pun 1/2 litru lapte dulce, 4 linguri drojdie de bere, o ceaşcă de lapte praf degresat, o lingură de miere de albine. Se amestecă până se dizolvă mierea complet. Se mai adaugă 1/2 litru lapte proaspăt. Se bea o cană între mese şi una seara, la culcare. Cantitatea ajunge pentru două zile. Drojdia folosită trebuie să fie proaspătă. Tratamentul se face câte 10 zile, cu 10 zile pauză.
Medicament universal
Multe boli îşi găsesc leacul cu drojdie de bere: enterite, coliţe, diaree, ciroza ficatului, toate formele de avitaminoză B, diabet zaharat, furunculoză, acnee şi seboree, scleroză în plăci, osteomielită, pneumonie, gripe, variolă sau anemie. Drojdia de bere este recomandată în avitaminoze, afecţiuni neurologice şi neuromusculare, precum şi în manifestările nervoase ale alcoolismului. Exercită o acţiune inhibitoare asupra unor germeni patogeni că: stafilococ, streptococ, colibacil. În consecinţă, poate fi indicată în toate afecţiunile intestinale acute sau cronice de origine infecţioasă, remediază rapid dezechilibrul florei intestinale. Este şi leac pentru creşterea părului. Drojdia de bere e excelenţă pentru sportivi, cărora le măreşte rezistenţa la oboseală, favorizând travaliul muscular şi uşurând eliminarea de toxine şi deşeuri metabolice. Este foarte eficace în stările de denutritie extremă, de slăbiciune constituţională, pentru bolnavii hrăniţi cu sonda. Cu excepţia persoanelor alergice la acest produs, nu se cunosc contraindicaţii la tratamentul cu drojdie. Uneori, poate da o uşoară balonare.
Cel mai bun tratament cosmetic
Drojdia de bere poate fi folosită şi extern, ca ingredient pentru prepararea cremelor şi măştilor cosmetice. Indiferent de componentele pe care le conţin, acestea se lasă pe faţă 30 de minute, după care se spală cu apă călduţă. Se folosesc o dată pe săptămână. Pentru tenul gras şi acneic se recomandă o mască din albuş spumă, sucul unei roşii şi 10 g drojdie de bere. Sau două linguriţe de drojdie de bere, două linguri de ulei de măsline şi două linguri de miere lichidă. Pentru ten normal, se amestecă o linguriţă drojdie de bere, o linguriţă crema nutritivă şi o jumătate linguriţă zeamă de lămâie. Masca pentru ten uscat se prepară dintr-o linguriţă drojdie de bere şi una de miere de albine. Dacă aveţi ten pătat, o linguriţă drojdie de bere şi două linguriţe de apă oxigenata vor rezolva problema. Pistruii se tratează cu trei linguri de zeamă de lămâie, două linguriţe drojdie de bere şi 20 g tărâţe de grâu. Puteţi folosi zilnic o cremă antirid. O linguriţă de drojdie de bere proaspătă se dizolvă în suc de cătină. Se lasă compoziţia la rece o jumătate de ora, apoi se aplică pe obraz şi pe gât. Se lasă 15 minute, apoi se spală cu multă apă.
În ce cazuri drojdia face minuni?
– Anemia, tulburările de asimilare a mineralelor (în special a calciului şi a magneziului): se face o cură de 21 de zile cu drojdie de bere.
– Răceli şi boli infecţioase în general, deficienţe imunitare: se administrează vreme de 2-3 săptămâni câte trei linguriţe de drojdie proaspătă pe zi.
– Supragreutate, obezitate: tratamentul de 20 de zile cu drojdie de bere, repetat de mai multe ori la rând, ajută la scăderea în greutate şi tratarea diabetului.
– Boli cardiovasculare cronice. Consumul de drojdie de bere reglează nivelul colesterolului în sânge, aduce la valorile normale tensiunea şi favorizează activitatea miocardului.
– Paralizie, Parkinson, Alzheimer. Se face în fiecare lună o cură de câte două săptămâni, în care se consumă zilnic 3-4 linguriţe de drojdie de bere. Acelaşi tratament este valabil şi în depresie, precum şi în tulburările generate de stres.
– Psoriazis, sclerodermie, afecţiuni dermatologice în general. Se fac cure de o lună cu drojdie de bere (4 linguriţe pe zi), cu o săptămână de pauză.
– Drojdia de bere este un extraordinar ajutor pentru bolnavii de cancer care au recurs sau recurg la iradiere (cobaltoterapie). Minimum 6 linguriţe pe zi reduc efectele adverse ale cobaltoterapiei. Protejează mucoasele, aspect important în cancerul de gât şi esofag. În mai puţin de trei luni, cancerul de prostată, de piele sau al ficatului se opreşte cu drojdie de bere.
Ştiaţi că…
100 grame de drojdie de bere furnizează:
– proteine cât 250 g de carne
– glicogen cât 65 g de pâine
– de10 ori mai multă vitamina B1 decât pâinea integrală
– de două ori mai multă vitamina B2 decât ficatul
– de 10-20 de ori mai multă vitamina PP decât carnea
– de 10 ori mai multă vitamina B6 decât carnea
– de 5-10 ori mai mult acid pantotenic decât cerealele
– de 20 de ori mai mult acid folic decât tărâţele de grâu?