spot_img
AcasăActualitateSocialMEDICINA - 5371 absolvenţi "se bat" pentru 3730 locuri şi posturi scoase...

MEDICINA – 5371 absolvenţi „se bat” pentru 3730 locuri şi posturi scoase la concurs

DISTRIBUIȚI

5371 absolvenţi ai universităţilor de medicină şi farmacie s-au înscris la concursul de Rezidenţiat pe care Ministerul Sănătăţii îl va organiza în data de 25 noiembrie a.c.. Aceştia vor concura pe 3730 locuri şi posturi scoase la concurs.
Cei mai mulţi medici tineri, 4142, s-au înscris pentru locurile şi posturile scoase la concurs în domeniul medicină, un număr de 931 au optat pentru locurile şi posturile din domeniul medicină dentară, iar restul de 298 vor susţine concursul pentru domeniul farmacie.
În sesiunea din 2012, dintre cele 3730 locuri şi posturi scoase la concurs, un număr de 3310 sunt pentru medicină, 250 pentru medicină dentară şi 170 pentru farmacie.
La fel ca anul trecut, şi în acest an, concursul se va desfăşura, descentralizat, în şase centre universitare din ţară: Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Tg. Mureş, Timişoara şi Craiova pentru toate domeniile, respectiv medicină, medicină dentară şi farmacie, pe baza tematicilor anuntate.
Ca noutate, în acest an, s-a decis organizarea concursului de rezidenţiat pe post şi pentru spitalele clinice, nu numai pentru spitalele mici, ca un element de susţinere a tinerilor medici pentru continuarea carierei profesionale în ţară.
De asemenea, numărul posturilor scose la concurs nu s-a mai stabilit aleator, numai pe criterii istorice, ci în funcţie de dinamica de personal din ultima perioadă.
Detaliile privind concursul de Rezidenţiat se găsesc pe pagina oficială de web www.rezidentiat.info şi în mass-media.

 

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA