AcasăActualitateSocialMEDICII AVERTIZEAZĂ – Gripa poate deveni mortală

MEDICII AVERTIZEAZĂ – Gripa poate deveni mortală

DISTRIBUIȚI

MEDICII AVERTIZEAZĂ  Avertisment important de la medici! Doi oameni au murit de la începutul anului din cauza complicaţiilor provocate de gripă. Trebuie să ne vaccinăm urgent şi să mergem la doctor de la primele semne de răceală, pentru că lucrurile se pot agrava: sunt aproape 75 de mii de cazuri de afecţiuni respiratorii.

Primul deces din cauza gripei a fost anunţat ieri: o femeie în vârstă de 69 de ani din Bucureşti, cu organismul slăbit deja de o boală incurabilă. Medicii spun că virusul i-a fost fatal deoarece pacienta avea şi alte probleme de sănătate, potrivit Digi24.ro.

Dr. Simina Florescu, director medical Spitalul „Victor Babeş”: A fost o pacientă cu afecţiune hematologică cunoscută, nevaccinată antigripal. Această afecţiune determină o imunodepresie secundară care favorizează aceste tipuri de infecţii acute.

Un băiat de 15 ani din Sălaj s-a stins şi el din cauza gripei, nevaccinat împotriva virusului. Grav este că părinţii nici nu au bănuit că este bolnav. Iar medicii confirmă: copilul nu avea alte afecţiuni.

Vasile Mocanu, tatăl băiatului: Copilul până la data decesului nu a prezentat nicio simptomă. Simptomele pe care el mi le-a spus: mă dor picioarele. El spunea că are febră musculară. De aceea medicii spun că este important să mergem la doctor la cel mai mic semn că ceva nu este în regulă.

Într-o lună şi jumătate au fost diagnosticaţi cu gripă 50 de oameni. Cele mai multe cazuri, aproape jumătate, au fost la la Bucureşti. Numărul de infecţii respiratorii este foarte mare însă, de aceea multe spitale insistă că rudele celor internaţi ar trebui să renunţe la vizite, ca să nu aducă viruşi în saloane.

Sursă info și foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA