Acasăsinucidere maramuresMATTHEW - Un român va evalua pagubele făcute de uragan în Haiti

MATTHEW – Un român va evalua pagubele făcute de uragan în Haiti

spot_img

DISTRIBUIȚI

MATTHEW  Un ofiţer român va conduce echipa care va evalua pagubele produse de uraganul Matthew în Haiti.

MATTHEW Colonel Marius Dogean din cadrul IGSU a fost desemnat de Comisia Europeană să fie şeful echipei de protecţie civilă a Uniunii.

Ofiţerul român va coordona inclusiv estimarea şi coordonarea ajutoarelor sinistraţilor.

Rolul aceste echipe este a evalua situaţia de la faţa locului și stabili nevoile urgente ale comunităților afectate, astfel încât starea de normalitate să fie restabilită în cel mai scurt timp”, potrivit IGSU.

Uraganul a adus în Haiti ploi torenţiale şi vânt de 235 de kilometri la oră. Autorităţile haitiene au anunţat că 877 de oameni au murit în urma urgiei.

Iar ultimele date arată că peste 350.000 de persoane au rămas fără locuinţă şi fără hrană.

Colonelul Marius Dogeanu are o experienţă de peste 15 ani în domeniul protecţiei civile și a fost selectat să participe la misiuni de asistență internațională în Iordania – 2012 (pe timpul urgenţei create de fluxul masiv refugiaţi din Siria) şi Filipine – 2013 (urmare a consecinţelor catastrofale ale taifunului Hayian), potrivit IGSU.

citeşte şi RISC – E posibil să ai hepatita C fără să știi

Colonel Marius Dogeanu a fost desemnat de Comisia Europeană să conducă echipa de protecţie civilă (EUCPT–European Civil Protection Team), care acționează în urma efectelor generate de uraganului Matthew.

sursa

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA