spot_img
Acasăsinucidere maramuresMĂSURI DRASTICE – Coreea de Nord va fi supusă celor mai mari...

MĂSURI DRASTICE – Coreea de Nord va fi supusă celor mai mari sancțiuni din lume

DISTRIBUIȚI

MĂSURI DRASTICE  Coreea de Nord a anunțat, vineri, că a efectuat cu succes un nou test nuclear. Liderii lumii au condamnat testul nuclear și au anunțat că vor lua măsuri. Chiar și China, cel mai apropiat aliat, a criticat în termeni duri Coreea de Nord. Însă având în vedere că deja Coreea de Nord este supusă celor mai dure sancțiuni din lume, marile puteri mai au puține opțiuni la dispoziție.

Potrivit CNN, una care ar putea fi luată în calcul este tăierea alimentării cu energie electrică, ceea ce ar însemna, practic, că țara să fie lăsată în beznă. Capacitatea nucleara a Coreei de Nord a ajuns la un ”nivel considerabil” și sunt necesare sancțiuni mai dure și exercitarea de presiuni sporite asupra acestei țări, a avertizat sâmbătă ministrul de externe sud-coreean Yun Byung-se, a doua zi după un nou test nuclear efectuat de Phenian, transmit Yonhap și Reuters. „În ultimul deceniu, capacitatea nucleara a Coreei de Nord a sporit rapid și ultimul test nuclear arată ca liderul ei, Kim Jong-un, nu intenționează să schimbe ceva în această privință. Avem nevoie de sancțiuni și presiuni mai multe și mai puternice (împotriva Coreii de Nord) pentru a crea o situație în care nord-coreenii să rămână cu puține opțiuni, dar să se schimbe”, a spus șeful diplomației de la Seul.

El s-a pronunțat pentru impunerea unui set cuprinzător de sancțiuni contra Phenianului de către Consiliul de Securitate al ONU. Coreea de Nord a efectuat primul său test nuclear în 2006, atrăgându-și critici și sancțiuni din partea Națiunilor Unite, iar cel mai recent asemenea test s-a desfășurat în ianuarie. Phenianul a anunțat atunci că a efectuat cu succes primul său test cu bomba cu hidrogen. Al treilea test nuclear nord-coreean, înregistrat în februarie 2013, era considerat până acum cel mai puternic, energia degajată fiind estimată la 6 – 9 kilotone, anunţă Agerpres.

Sursă info.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA