AcasăNews AlertMĂSURI - Controale la vămi, pentru găsirea persoanelor care reprezintă amenințare la...

MĂSURI – Controale la vămi, pentru găsirea persoanelor care reprezintă amenințare la securitatea internă și externă

spot_img

DISTRIBUIȚI

În această perioadă, Poliția de Frontieră Română, în cooperare cu celelalte instituții care au atribuții în punctele de trecere a frontierei, efectuează verificări amănunțite asupra persoanelor și mijloacelor de transport care tranzitează frontiera, atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de ieșire din țară, în conformitate cu prevederile legislației interne și internaționale, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Măsura are caracter temporar, scopul fiind prevenirea tranzitării frontierei de către persoane, provenite din state aflate în zonele de conflict, care pot derula activități ce reprezintă o amenințare reală la adresa securității interne și externe.

Ca urmare a acestui fapt, în punctele de frontieră de la granița cu statele vecine se prefigurează creșterea timpilor de așteptare pentru efectuarea formalităților de frontieră.

”În acest sens, au fost dispuse toate măsurile aflate în competența instituției pentru reducerea timpilor de așteptare și asigurarea unui control operativ și civilizat. Astfel, s-au luat măsuri de suplimentare a personalului care își desfășoară activitatea la controlul documentelor și de creștere a numărului arterelor de control din punctele de frontieră”, se precizează în comunicatul de presă.

Pentru evitarea aglomerărilor, Poliția de Frontieră Română recomandă participanților la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existențe la graniță, astfel încât să se preîntâmpine apariția suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

Totodată, se menționează faptul că Poliția de Frontieră va continua să întreprindă măsuri ferme în toate zonele de competență, respectiv va continua cooperarea inter-instituțională la nivel european și un schimb operativ și eficient de date și informații la nivel național pentru combaterea eficientă a infracționalității transfrontaliere.

Un cititor actualMM ne-a trimis o poză în care se vede coada formată la Vama Petea, în urma aplicării acestor controale.

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA