spot_img
AcasăEvenimentMĂSURI ANTI-COVID LA U.A.C DUMBRĂVIȚA - Aproape 2.000 de angajați, împreună cu...

MĂSURI ANTI-COVID LA U.A.C DUMBRĂVIȚA – Aproape 2.000 de angajați, împreună cu familiile lor, vor fi vaccinați.

DISTRIBUIȚI

Direcția de Sănătate Publică Maramureș în parteneriat cu marii angajatori economici din județ a început operaționalizarea unor centre temporare de vaccinare, în incinta companiilor/societăților comerciale, pentru a crește adresabilitatea la vaccinare și pentru a veni în sprijinul celor care doresc să se imunizeze împotriva noului Coronavirus.

În data de 27 aprilie a.c., a fost deschis un centru temporar de vaccinare la societatea comercială Universal Alloy Corporation Europe din comuna Dumbrăvița, unde sunt imunizați angajații, familiile acestora, precum și colaboratorii companiei.

Directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Maramureș dr. Rareș Pop a spus: ”Acest proiect a generat deja reacții pozitive. Ne bucură faptul că sunt multe persoane care și-au exprimat dorința de a se vaccina, ieri au fost imunizate 42 de persoane, iar astăzi vor fi vaccinate alte 164. În perioada următoare se va continua vaccinarea în baza listei puse la dispoziție de angajator. Practic, cei care doresc să se vaccineze nu mai trebuie să-și facă programare prealabilă pe platforma de vaccinare, ei se înscriu pe lista deschisă de angajator, care, ulterior, ne este comunicată nouă, în vederea asigurării numărului de doze necesar. Această reușită se datorează unei munci de echipă, unei bune colaborări între autorități și agenții economici. Din punct de vedere organizatoric se asigură partea logistică și informatică de către societatea comercială. Vaccinare persoanelor se desfășoară în conformitate cu normele igienico-sanitare, sunt respectate circuitele de funcționare adecvate și toate cerințele impuse de instrucțiunea Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2. Sperăm că acest interes crescut pentru vaccinare să fie menținut și în perioada următoare”.

Daniel Vărzaru, Development and Government Relations Director UAC Europe a declarat: ”Compania noastră a luat, încă din primăvara anului trecut foarte multe măsuri de prevenire și limitare a răspândirii noului Coronavirus. În toată această perioadă, am colaborat permanent cu autoritățile județene, în special cu Direcția de Sănătate Publică Maramureș, cu care am inițiat în urmă cu câteva luni și o discuție legată de deschiderea unui centru de vaccinare în incinta fabricii din Dumbrăvița. În momentul în care a fost aprobat cadrul legal, am reușit să-l operaționalizăm și de aceea doresc să mulțumesc domnului prefect Vlad Duruș, domnului director executiv Rareș Pop și Direcției de Sănătate Publică Maramureș. Este un proiect care vine în sprijinul celor peste 1800 de angajați, a familiilor lor și a colaboratorilor noștri și sperăm ca rezultatele să fie pe măsură

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA