spot_img
Acasăsinucidere maramuresMĂSURI ALE NOULUI GUVERN DE LA VIENA - Austria taie alocaţiile pentru...

MĂSURI ALE NOULUI GUVERN DE LA VIENA – Austria taie alocaţiile pentru copiii străini, inclusiv români

spot_img

DISTRIBUIȚI

MĂSURI ALE NOULUI GUVERN Noul guvern de coaliţie de la Viena intenţionează să taie alocaţiile pentru copiii austrieci care trăiesc în străinătate, executivul austriac considerând că măsura nu încalcă regulile Uniunii Europene privind interzicerea discriminării, relatează Reuters.

Executivul cancelarului austriac Sebastian Kurz a depus jurământul la 18 decembrie, la două luni după ce Partidul Poporului a câştigat alegerile parlamentare.

Formaţiunea a ajuns la un acord cu Partidul Libertăţii (FPO), ceea ca a făcut din Austria singura ţară vest-europeană în care un partid de extremă-dreapta face parte din coaliţia guvernamentală. Printre altele, FPO deţine portofoliile Afacerilor Interne, de Externe, Apărării şi Afacerilor Sociale.

La începutul şedinţei de două zile a cabinetului său, Kurz a anunţat că guvernul său va tăia alocaţiile pentru copiii cetăţenilor austrieci care trăiesc într-o ţară unde nivelul de trai este mai scăzut.

”Este o incorectitudine construită pe sistemul care, pentru doi copii care nici măcar nu trăiesc în Austria, ci în România, transferă 300 de euro pe lună în România şi acesta este aproape venitul mediu acolo”, a declarat Sebastian Kurz, informează Agerpres.

Valoarea acestor plăţi variază în funcţie de vârsta şi numărul copiilor, dar începe de la 114 euro pe lună pentru un singur copil.

”Vom lua o decizie în cabinet astfel încât aceste plăţi ale alocaţiilor pentru copii să nu fie făcute în străinătate la acelaşi nivel ca până acum”, a spus Kurz, care a adăugat că ajustarea acestor plăţi la nivelul de trai local ar duce la economii de ‘peste 100 de milioane de euro pe an’.

Executivul austriac intenţionează ca în acest an să facă economii de circa 2,5 miliarde de euro, inclusiv prin reducerea ajutoarelor pentru refugiaţi şi restricţionarea accesului noilor imigranţi la multe servicii sociale pentru o perioadă de cinci ani, informează Agerpres.

În 2016, Austria a transferat circa 273 milioane de euro în străinătate către alte ţări din Uniunea Europeană şi Spaţiul Economic European pentru plata alocaţiilor pentru 132.000 de copii. Anul trecut, Comisia Europeană a criticat Germania pentru un plan similar, care ulterior a fost abandonat de către Berlin.

sursa info Agerpres

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA