AcasăActualitate112MĂSURĂ PRELUNGITĂ - Fostul arhitect șef al Municipiului Baia Mare rămâne în...

MĂSURĂ PRELUNGITĂ – Fostul arhitect șef al Municipiului Baia Mare rămâne în arest preventiv

spot_img

DISTRIBUIȚI

MĂSURĂ PRELUNGITĂ Fostul arhitect șef al municipiului Baia Mare, Mircea Dinculescu rămâne în continuare în arest preventiv. Magistrații Tribunalului Maramureș au admis cererea procurorilor DNA de a prelungi măsura luată inițial împotriva acestuia cu o perioadă de 20 de zile. Astfel, în urma sentinței judecătorilor maramureșeni, Mircea Dinculescu va rămâne în arest preventiv inclusiv până la data de 29 iulie. Decizia nu este însă definitivă și poate fi atacată cu recurs în 48 de ore de la pronunțarea ei.

Mircea Dinculescu este cercetat pentru infracțiuni de luare de mită și se află în arest preventiv de la data de 10 iunie, când procurorii DNA au arătat că fostul arhitect șef a cerut sume importante de bani pentru recepția unui imobil construit ilegal.

„Respinge cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu formulată de inculpatul D.M. În temeiul art. 234 şi următoarele Cod procedură penală, admite propunerea formulată de D.N.A – Biroul Teritorial Baia Mare şi în consecinţă: Prelungeşte cu 20 de zile începând cu data de 10 iulie 2016 şi până la data de 29 iulie 2016 inclusiv durata măsurii arestării preventive a inculpatului D.M(…) cercetat pentru infracţiunea de luare de mită prev. de art. 289 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 6 din Legea nr. 78/2000 modificată şi completată cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal. În baza art.275 alin. 3 C.pr.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la pronunţare”, se arată în comunicatul de presă emis de către Tribunalul Maramureș.

Mircea Dinculescu a mai cerut judecătorilor maramureșeni să îi înlocuiască măsura arestului preventiv cu cel al arestului la domiciliu sau controlul judiciar. Și această solicitare a fost însă respinsă de către magistrați, cu posibilitatea de a fi atacată cu recurs de către avocații fostului arhitect șef al Municipiului Baia Mare în termen de 48 de ore.

Mircea Dinculescu a fost momentan suspendat din funcția de arhitect șef. Arhitect șef interimar a fost numit pentru următoarea perioadă Izabella Morth, director executiv al Direcției de Urbanism.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA