AcasăLifestyleMașina noua sau second hand? 4 criterii pentru a alege corect

Mașina noua sau second hand? 4 criterii pentru a alege corect

DISTRIBUIȚI

Sursa foto: https://www.rawpixel.com/image/400123/free-photo-image-car-insurance

 

Analizele de piață relevă faptul că cele mai multe mașini vândute în ultimii ani în România sunt second hand, ceea ce nu este deloc surprinzător, având în vedere puterea de cumpărare a românilor. Totuși, se constată că există un interes tot mai crescut pentru mașinile noi, astfel că veșnica dilemă care se regăsește și în titlul acestui material a revenit în actualitate.

Așadar, dacă nu ai reușit încă să iei o decizie, te ajutăm noi cu câteva criterii de care să ții cont pentru a face o alegere inspirată.

 

Câți bani ai la dispoziție

Prețul este unul dintre principalele detalii care contează mult în achiziția unei mașini, ținând cont că nu este vorba chiar de o sumă oarecare. În acest caz, trebuie să privești lucrurile  în perspectivă, gândindu-te și cât ești dispus să cheltuiești cu mașina în viitor, nu doar cât vei plăti pe ea.

Evident că o mașină second hand este mai ieftină decât una nouă, însă ar putea necesita anumitei investiții ulterioare, pentru înlocuirea unor piese uzate sau alte reparații.

Cu o mașină nouă, vei fi scutit de astfel de cheltuieli în primii ani, însă în perioada de garanție va trebuie mergi cu ea doar în reprezentanță pentru revizii și alte intervenții. Piesele și consumabilele înlocuite vor fi doar originale, iar toate acestea presupun costuri mai mari.

Pune în balanță aceste costuri, iar în funcție de disponibilitățile financiare poți lua o decizie.

 

Pentru ce ai nevoie de mașină

La fel de important este să-ți iei o mașină adaptată nevoilor tale, astfel că trebuie să ai o idee foarte clară despre ce vei face cu ea.

Dacă ai nevoie de o mașină pentru drumuri lungi, pentru folosință zilnică și pentru concedii cu familia, sfatul nostru este să îți cumperi una nouă. Astfel, poți avea garanția că nu îți va face probleme cel puțin câțiva ani buni și te vei putea folosi oricând de ea.

În cazul în care ai nevoie de mașină pentru călătorii ocazionale sau să de miști „de colo-colo” prin oraș, nu merită să investești într-o mașină nouă.

În ambele cazuri, poți găsi mașini Ford din toate gamele, pentru care utilizatorii au doar cuvinte de laudă, indiferent că este vorba de modele noi sau second hand.

 

Ce fel de dotări preferi

Mulți șoferi nu sunt foarte pretențioși când vine vorba de dotările unei mașini, mulțumindu-se doar cu cele de bază. Dacă faci parte din această categorie, în mod sigur vei fi mulțumit cu o mașină second hand care să meargă bine și să fie întreținută, chiar dacă nu excelează în privința dotărilor.

Progresele tehnologice din industria auto sunt însă remarcabile, iar noile modele vin cu o serie de dotări, care le fac mai ușor de condus și mult mai sigure. Senzorii, camerele video, sistemele de asistență la condus sunt doar câteva dintre aceste noi dotări, iar pentru a beneficia de ele, este de preferat să alegi o mașină nouă.

 

Cât de experimentat ești la volan

Este de preferat să nu te aventurezi direct la volanul unei mașini noi dacă abia ți-ai luat permisul de conducere, sau dacă șofezi foarte rar. Lipsa de experiență își va spune cuvântul, iar riscurile unor mici incidente în trafic sau în parcare sunt iminente. În aceste condiții, ar fi păcat să zgârii vopseaua unei mașini noi sau să ajungi cu ea în service pentru o bară îndoită.

Cu o mașină second hand vei conduce mai relaxat, știind că un astfel de incident nu te va afecta într-o așa mare măsură. Pe de altă parte, gândește-te că și unui șofer experimentat îi ia ceva timp să se obișnuiască să conducă o mașină nouă!

 

Indiferent care ar fi alegerea făcută, este bine să acorzi toată atenția cuvenită mașinii, pentru a te putea bucura de ea cât mai mult timp.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA