AcasăEvenimentMARȘUL COMEMORATIV „ELIE WIESEL” – Peste 1.000 de evrei din toată țara...

MARȘUL COMEMORATIV „ELIE WIESEL” – Peste 1.000 de evrei din toată țara s-au adunat la Sighet pentru a participa la un marș împotriva antisemitismului

DISTRIBUIȚI

MARȘUL COMEMORATIV „ELIE WIESEL”  Aproximativ 1.000 de oameni au mărşuit pe străzile Sighetului, într-o manifestare împotriva antisemitismului. „Marşul comemorativ Elie Wiesel” a pornit de la casa în care s-a născut autorul, traseul fiind cel urmat de Elie Wiesel şi alţi evrei care au fost duşi în lagărele de exterminare, potrivit Adevărul.ro.

MARȘUL COMEMORATIV „ELIE WIESEL” La monumentul dedicat evreilor deportaţi din Maramureş s-a făcut un popas, unde au fost rostite rugăciuni pentru victimele holocaustului. Marşul s-a încheiat la gara Sighet unde a fost vizionat un film despre Elie Wiesel şi a fost dezvelită o placă comemorativă în memoria evreilor din Maramureş care au fost deportaţi de nazişti în luna mai 1944 din gara Sighet către lagărul morţii de la Auschwitz-Birkenau. Gara din Sighet a purtat, pentru o zi, numele de „Gara Elie Wiesel”.

Am fost onoraţi să fim parteneri şi gazde al acestui eveniment de anvergură prin care l-am comemorat pe Elie Wiesel, fiul al Sighetului, laureat al Premiului Nobel Pentru Pace”, a spus Horia Scubli, primarul oraşului Sighetu Marmaţiei. Evenimentul a debutat cu un simpozion dedicat moştenirii lăsate de Elie Wiesel, după care a urmat o conferinţă de presă. Tema a fost antisemitismul şi necesitatea combaterii acestuia.

La manifestare au participat invitaţi din Israel, SUA, Ungaria, dar şi personalităţi din viaţa politică din România. Tot cu această ocazie a fost lansată ideea ca marşul împotriva antisemitismului să fie organziat an de an, propunerea urmând a fi înaintată Guvrnelor României şi Israelului.
Sursă info și foto.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA