AcasăAdministrațieMARGINALIZAȚI – Cetăţenii de pe Valea Roşie, lăsaţi pe dinafară la transportul...

MARGINALIZAȚI – Cetăţenii de pe Valea Roşie, lăsaţi pe dinafară la transportul în comun

spot_img

DISTRIBUIȚI

MARGINALIZAȚI  Peste 100 de persoane care locuiesc pe străzile Valea Roşie, respectiv Măgura, se plâng autorităţilor că sunt marginalizate din punct de vedere al transportului în comun. Locuitorii din zonă spun că problemele au început în urmă cu aproximativ o lună de zile când societatea Urbis a sistat cursele care fac legătura cartierului cu oraşul după ora 16.

Aşa se face că, deşi aveau abonamente cumpărate şi se bazau pe aceste curse pentru a se deplasa de acasă la serviciu şi invers…oamenii s-au trezit cu banii daţi şi fără cursa liniei 31.

Nemulţumiţi, oamenii au întocmit o petiţie, în care se arată că locuitorii  din zonă sunt marginalizaţi şi că, în acest fel, asupra celor care nu îşi permit luxul de a circula cu maşina sau taxi-ul, se comite un abuz. Cetăţenii solicită ca autobuzele să circule din nou şi după ora 16, dar şi sâmbătă, iar drept susţinere a necesităţii acestor lucruri au anexat şi un tabel cu peste 100 de semnături .

MARGINALIZAȚI

Oficialii societăţii Urbis se spală urgent pe mâini sub pretextul că deciziile nu le aparţin .

„Din păcate noi nu prea avem ce să facem. Noi doar punem în aplicare deciziile care se iau, ştiut fiind faptul că noi doar executăm programul stabilit de către Asociaţia de Dezvoltare Zona Metropolitană la solicitarea primăriilor”,spune Ioan Fârte, director de exploatare al Societăţii Urbis.

La rândul sau, Vasile Barbul, director al primăriei Baia Mare, a dat o declareație.

„Nu avem cum să-i ajutăm. Decizia de sistare a acestor curse nu a fost luată aleatoriu, ci în baza unor realităţi din teren care au arătat că menţinerea tuturor curselor stabilite iniţial pe această rută nu este justificată de numărul de călători. Ba chiar pot să vă spun că s-au făcut sondaje care au reliefat faptul că sâmbătă, spre exemplu, sunt extrem de puţini cei care folosesc autobuzul pe această rută. Şi apoi mai este şi problema costurilor suplimentare pe care le presupune reintroducerea acestor curse”, a declarant Vasile Barbul.

Prinşi între rentabilitate şi sondaje, oamenii s-au adresat tuturor celor care pot să dea o mâna de ajutor la rezolvarea problemei. Este şi cazul consilierului judeţean Ioan Cheudan care, după ce a analizat solicitările locuitorilor de pe străzile amintite, a demarat o serie de discuţii pe acesta temă cu colegii de partid, dar şi cu factorii de decizie.

„Mi se pare absolut normal ca la fel ca toţi ceilalți cetăţeni ai Băii Mari şi cei din zona amintită să aibă cu ce să se deplaseze de la serviciu către casă şi invers. Să nu uităm că şi în această zonă sunt copii care trebuie să ajungă de la şcoală acasă sau la activităţi extraşcolare, precum şi bătrâni pentru care alternativele sunt costisitoare. Modul în care se desfăşoară lucrurile acum nu este cel oportun, motiv pentru care purtăm aceste discuţii”, spune Ioan Cheudan .

Urmările nu s-au lăsat prea mult aşteptate. Astfel că, cel mai probabil de luni, 10 octombrie, cursele liniei 31 cu plecare la ora 16.45 de la Măgura şi întoarcere la 17.15 de la autogară, respectiv cea cu plecare la ora 21 de la Măgura şi întoarcere la  22 .15 de la autogară, vor fi operaţionale din nou.

De menţionat că în continuare se poartă discuţii în vederea identificării soluţiilor  optime care vizează repornirea curselor de pe linia amintită şi în zilele de sâmbătă.

C.A.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA