spot_img
AcasăIT & CMARE ATENȚIE – Românii, ținta hackerilor

MARE ATENȚIE – Românii, ținta hackerilor

spot_img

DISTRIBUIȚI

MARE ATENȚIE  Atacuri informatice bine țintite care vizează firme sau persoane private au devenit principala ocupație a unor indivizi care ”bântuie” prin spațiul virtual.

Hackerii cer apoi victimelor ale căror calculatoare au fost lovite de virusuri recompense pentru a le se oferi, chipurile, ”cheia” decriptării atacului cibernetic. Principala armă a hackerilor este un sistem informatic performant creat de marina militară americană pentru a-și pune la adăpost comunicațiile și informațiile lansate în spațiul virtual.

În timp, softul – care ascunde IP-ul calculatorului și asigură postura de anonim pe internet -, a fost abandonat de ”părinții” săi, a scăpat pe piața liberă și a intrat pe mâna unor indivizi care-l folosesc în atacuri informatice urmate de cereri de răscumpărare.

”E un soft care e la liber și se poate instala în doar cinci minute. Cu el utilizatorul ajunge în partea întunecată a internetului (n.r.dark site) unde se înarmează cu tot ce are nevoie și unde poate să pregătească, din postura de anonim, orice atac informatic”, a declarat scms. Ionuț Stoica, șeful Biroului de Investigare a Infracțiunilor Informatice din cadrul IGP, pentru Libertatea.

Cum se derulează o astfel de lovitură în spațiul virtual? Hackerul trimite un mail criptat la adresa electronică vizată, iar calculatorul, laptopul sau cardul vizat ”îngheață”. Atacul ”teroriștilor” internetului este urmat de o cerere de răscumpărare al cărei cuantum variază în funcție de valoarea informațiilor și de ”rangul” celui virusat. Cel mai adesea este vorba de sume care se învârt în jurul a 1.000 de dolari în schimbul cărora hackerii ar pune la dispoziție antidotul, cheia pentru decriptarea atacului cibernetic.

 

Sursă info.

Sursă foto.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA