AcasăNews AlertMARAMUREȘUL UNIT - Cetățenii, pregătiți să ajute refugiații! Manifestare de solidaritate fără...

MARAMUREȘUL UNIT – Cetățenii, pregătiți să ajute refugiații! Manifestare de solidaritate fără precedent

spot_img

DISTRIBUIȚI

Aproape toată Ucraina a devenit de ieri un teatru de război privit cu neputință de întreaga suflare de pe glob. Imaginile cu bombardamentele rușilor asupra obiectivelor militare ucrainene, a infrastructurii, dar și a caselor sau a blocurilor în care locuiesc simplii cetățeni sunt greu de privit.

Încă de ieri dimineață, familii de ucraineni, unele chiar cu copii mici, au început să treacă frontiera spre România prin Sighet. Și-au lăsat casele, locurile de muncă în urmă, fugind de un război pe care nimeni nu și l-ar fi dorit și despre care nimeni nu ar fi crezut că e posibil să aibă loc.

Deși autoritățile au anunțat că sunt pregătite pentru un val de refugiați de război, maramureșenii au decis să nu aștepte după reacția acestora și s-au mobilizat pe rețelele de socializare pentru a-i putea ajuta pe ucrainenii care fug din calea războiului.

De ieri și până azi, zeci de maramureșeni s-au oferit deja să cazeze refugiați, să le asigure transport și mâncare celor în nevoie. Unii s-au oferit chiar să le găsească locuințe și să le plătească chiriile.

Nu știm ce ne aduce ziua de mâine, cert e că în aceste momente are loc, pe lângă regretabilele evenimente, și o manifestare de solidaritate fără precedent.

Adrian Barbur

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
TE-AR MAI PUTEA INTERESA