AcasăActualitate112MARAMUREȘUL SĂLBATIC - Mai mulți părinți bătuți de copii și femei agresate...

MARAMUREȘUL SĂLBATIC – Mai mulți părinți bătuți de copii și femei agresate de soți în doar câteva ore

spot_img

DISTRIBUIȚI

În ultimele 24 de ore pe raza județului Maramureș au fost sesizate cinci cazuri de violență în familie. Acestea au avut loc la domiciliu, în două cazuri între partenerii de viață, iar în trei cazuri între părinți și copii. Agresorii sunt patru bărbați și o femeie cu vârsta cuprinsă între 24 și 67 de ani. Iar victimele sunt patru femei și un bărbat cu vârsta cuprinsă între 40 și 78 de ani.

În trei cazuri s-a impus emiterea de către polițist a ordinului de protecție provizoriu, iar într-un caz violența domestică s-a produs prin încălcarea ordinului de protecție provizoriu emis la o dată anterioară.

Dacă simți că ești cuprins de furie, că nu te poți stăpâni, părăsește locuința. Dacă în mod repetat simți că furia te cuprinde apelează la un specialist. Prin violență nu rezolvi nimic, ba mai mult poți să curmi viața cuiva fără să ai această intenție. De asemenea trebuie să știi că lovirea sau orice act de violență este infracțiune și poți fi pedepsit cu închisoarea pentru o perioadă de până la 5 ani, în funcție de leziunile pe care i le-ai provocat victimei. Iar dacă în urma loviturilor victima moare pedeapsa e cu închisoarea de până la 20 de ani.

!Reține! Pedepsele se majorează cu o pătrime dacă faptele sunt comise asupra unui membru al familiei.

Ultimele modificări legislative prevăd că, dacă pe numele tău a fost emis un ordin de protecție provizoriu de către polițist sau un ordin de protecție de către instanța și îl încalci, riști pedeapsa cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani. De asemenea este bine să știi că victima nu mai e singură. Dacă solicită ordin de protecție provizoriu beneficiază obligatoriu de asistență juridică.

Informații furnizate de IPJ Maramureș

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA