AcasăActualitateMARAMUREȘUL NU UITĂ! - Troiță înălțată la un an de la moartea...

MARAMUREȘUL NU UITĂ! – Troiță înălțată la un an de la moartea lui Liviu Pop, pădurarul ucis de hoții de lemne

DISTRIBUIȚI

Ieri, 16 octombrie, s-a împlinit un an de zile de la crima care a șocat întreaga țară. În timp ce se afla într-o misiune, singur în pădure, în urma unui telefon primit de la cienva care anunța un posibil furt de lemne în pădure, un pădurar din Țara Lăpușului a fost ucis cu bestialitate cu propria armă de către mai mulți indivizi.

Cazul s-a mediatizat rapid și, în scurt timp, întreaga țară știa despre cum eroul Liviu Pop a fost ucis la datorie, o datorie pe care tot mai puțini au curajul să și-o onoreze: să apere pădurea, aurul verde al României.

Acum, la un an de la moartea acestuia, Direcția Silvică Maramureș împreună cu Ocoalele Silvice din zonă, sub coordonarea ing. Chira Ioan, au înălțat o răstignire în memoria lui Liviu Pop. Slujba de sfințire a troiței a fost săvârșită de Pr. Protopop Florin Stan, Pr. Secretar Gedutiu Mihai și Pr. Hojda Ioan și au cântat „VEȘNICĂ POMENIRE” celui adormit.

Anii vor trece, vor apărea alte povești mai fericite sau mai triste, dar un lucru este cert: Maramureșul nu îl va uita pe Liviu Pop, eroul din Țara Lăpușului.

 

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA