AcasăNews AlertMARAMUREȘUL FRUNTAȘ - Încasări mai mari la bugetul general consolidat al statului...

MARAMUREȘUL FRUNTAȘ – Încasări mai mari la bugetul general consolidat al statului în luna noiembrie

DISTRIBUIȚI

MARMUREȘUL FRUNTAȘ În luna noiembrie au fost realizate încasări mai mari la bugetul general consolidat al statului, față de aceeași perioadă a anului trecut, a declarat ieri, 12 decembrie, șeful adjunct al Administrației Județene a Finanțelor Publice Maramureș, Ioan Popa, la întâlnirea colectivului pentru impulsionarea colectării veniturilor la bugetul de stat. 

Creșteri ale cuantumului încasărilor s-au înregistrat la bugetul asigurărilor sociale de stat, la bugetul asigurărilor sociale de stat, la bugetul asigurărilor sociale de sănătate, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

117.495 pensionari înregistrați în Maramureș

În evidențele Casei Județene de Pensii Maramureș sunt înregistrați, la sfârșitul lunii noiembrie 117.495 de pensionari. Dintre aceștia peste 74.000 beneficiază de pensie pentru limită de vârstă, peste 1500 de pensie anticipată, mai mult de 19.700 de pensie de invaliditate, peste 16.800 de pensie de urmaș, peste 4900 pensionari agricultori, a declarat directorul executiv Lucica Pop. De asemenea, din totalul de 6696 dosare de pensie care beneficiază de recalculare conform Legii nr.192/2015, au fost emise 4090 decizii,  mai fiind de soluționat 2606 dosare. Casa Județeană de Pensii a preluat 522 de cereri, conform Legii nr.155/2016. Dintre acestea, au fost soluționate 512 cereri, emise 346 decizii, respectiv 166 de răspunsuri, mai fiind de soluționat 10 dosare. Directorul executiv a precizat că nu vor fi probleme cu plata pensiilor pe luna decembrie.

Directorul executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Maramureș, Oana Oșanu, a precizat că la nivelul județului nostru au fost înregistrați la sfârșitul lunii trecute 6438 șomeri. Președintele Casei Județene de Asigurări de Sănătate, Carmen Prodan a precizat că la serviciile medicale de îngrijiri la domiciliu și dispozitive medicale nu mai există liste de așteptare.

Operațiunile vamale la Biroul Vamal de Interior Maramureș și Sighetu Marmației au fost, în luna noiembrie, realizate din comerțul cu țări terțe. Principalele mărfuri importate au fost flori artificiale, cherestea de rășinoase, mesteacăn și fag, elemente de lemn de fag geluit, semifabricate, lanțuri din metal, încălțăminte, stofe pentru tapițerie, țevi din oțel, anvelope pneumatice noi, brichete din turbă pentru foc, peleți din lemn pentru foc. Majoritatea importurilor au provenit din Ucraina, China, Federația Rusă, Turcia și India. Principalele mărfuri exportate au fost efectuate în Elveția, Serbia, Federația Rusă, Bolivia, Republica Moldova și Turcia: elemente lamelare stratificate, panouri de lemn, blaturi din lemn, carcase din fibră de sticlă, parchet stratificat, lambriuri rășinoase, mobilier din lemn și obiecte din metal. Totalul încasărilor din luna noiembrie la cele două birouri vamale a fost mai mare decât în aceeași perioadă a anului trecut, a menționat șeful biroului Teodor Lupuți.

 

Informații furnizate de către Instituția Prefectului – Județul Maramureș

 

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA