AcasăEvenimentMaramureșul dă startul campaniei naționale "Let`s Do It, Romania!" Ziua de curățenie...

Maramureșul dă startul campaniei naționale „Let`s Do It, Romania!” Ziua de curățenie generală va fi pe 17 septembrie 2022!

DISTRIBUIȚI

Acțiunea de ecologizare se va desfășura pe data de 17 septembrie 2022. Anul acesta 35 de județe s-au înscris la cea mai mare acțiune de responsabilitate civică, Maramureșul a ales să fie prezent.

La nivel de Maramureș au răspuns pozitiv aproape toate primăriile din județ.

Baia Mare

În Baia Mare  punctul de întâlnire este  Câmpul Tineretului, adunarea se va face în intervalul orar 9,30-10,00. Zonele propuse pentru ecologizare sunt Baraj-Firiza , Lacul Bodi, Valea Borcutului , Valea Usturoiului, Limpedea-Coloane şi în restul cartierelor. Cei mici vor ecologiza Parcul Regina Maria. Acțiunea este coordonată de către Primarul Cătălin Cherecheș cu sprijinul viceprimarilor Dăncuș Doru și Pap Zsolt.

Alături de autoritatea locală vor fi și direcțiile: Ocolul Silvic Baia Mare, Direcția de Asistență Sociala. Apreciem implicarea tuturor unităților școlare din Baia Mare , în calitate de voluntari, și a SC Urbis , societate care va pune la dispoziție autobuze pentru deplasarea voluntarilor.

La nivel de județ, cu sprijinul Consiliului Județean și a Prefecturii Maramureș am reușit angrenarea autorităților locale , estimez o prezență de peste 10.000 de participanți.
Fiecare Primărie , care a confirmat participarea , va organiza acţiunea de ecologizare  în localitatea ce o reprezintă, alături de unitățile școlare și alți voluntari care iubesc mediul înconjurător și respectă natura.

Din partea noastră, voluntarii vor primi saci și mănuși. În sprijinul nostru în completarea necesarului ca urmare a numărului mare de participanți înscriși la nivel de județ, au venit și reprezentanții ADIGIDM Maramureș cu saci și mănuși.

Apreciem implicarea Inspectoratului Școlar Maramureș, Direcția Silvică, Serviciul de Ambulanță Județean, Poliția, Jandarmeria, ISU Maramureș, Apele Române, Garda de Mediu, Agenția de Mediu și SC Vital care ne-au contactat în vederea susținerii acestei mișcări civice, având ca scop final, ecologizarea județului Maramureș
(Pop Silvia, coordonator județean, președinte Garda Ecologică Baia Mare
[email protected], [email protected])

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA