AcasăActualitateSocialSUNTEM BUNI LA DANS - Ansamblul Tradiții Maramureșene, aplaudat la scenă deschisă...

SUNTEM BUNI LA DANS – Ansamblul Tradiții Maramureșene, aplaudat la scenă deschisă la festivalul de la Arad

DISTRIBUIȚI

Dansurile din Maramures sunt ceva aparte. Oriunde in tara vei merge publicul se va ridica in picioare si va aplauda ceea ce Maramuresul are de oferit. Aceste dansuri au facut deliciul publicului prezent in cadrul unui eveniment care a avut loc recent la Arad. Este vorba despre un festival national al dansului batranesc, manifestare unica in tara care a adunat ansambluri din toate regiunile tarii.

Oamenii trecuti de prima tinerete, cu nepoti si nepotele acasa, dar care pastreaza inca dansul ca si pe ceva sfant. Generatii de dansatori care s-au intalnit pe scena, totul pentru a nu lasa traditia sa dispara.

Maramuresul a fost si el reprezentat de Ansamblul Traditii Maramuresene din Baia Mare, dansatorii acestui ansamblu aratand celor din Banat o mica parte din ceea ce inseamna dansul in Maramures. Au fost prezentate dansuri din Maramuresul Istoric, Lapus si Chioar, toate fiind extrem de bine primite de publicul prezent in sala Casei de Cultura din Arad.

“Am avut deosebita onoare de a face parte din juriul festivalului”LA IZVORUL TRADITIILOR”- Arad, 24 mai 2015- un festival al dansului batranesc, unic in tara. Multumesc organizatorilor care mi-au incredintat aceasta misiune,anume d-luiI lieMacovei si d-nei Lucia Neamtu. Cu aceasta ocazie i-am fost alaturi Presedintelui Juriului, un profesionist si un om deosebit, Maestrul Coregraf CIPRIAN CIPU si presedintele Asociatiei Rapsodia Bucovinei de la Suceava, domnul  OVIDIU SVART.

Am urmarit cu lacrimi in ochi evolutia membrilor unor ansambluri deosebite, o adevarata lectie de viata pentru tinerii prezenti in sala”, a declarat Amalia Chioran, presedinte Ansamblul Traditii Maramuresene.

Organizatorii evenim entului de la Arad s-au numit AsociatiaCulturalaTraditiiAradene impreuna cu Asociatia Culturala Friends Forever.

Listapremiantilor

Marele Premiu

Grupul Zegrenilor, comuna Ceava, judetul Cluj

Premiul I

Ansamblul Datina din Ghiroda, judetul Timis

Premiul al II-lea

Ansamblul Hodaceana, judetul Mures

Premiul al III-lea

Ansamblul Iorgovanu din Simand, judetul Arad.

Mentiune

Ansamblul Datina Turdeana, Turda, judetul Cluj

Premii Speciale

Ansamblul 3 Generatii, Flamanzi, judetul Botosani, pentru folosirea materialului stramosesc in realizarea montarii coregrafice

Purtata, Urmenis, judetul Bistrita Nasaud, pentru respectarea stilului zonal

Ansamblului Animo, din Chisinau, pentru programul de exceptie prezentat

Traditii Maramuresene, pentru prezentarea scenica a folclorului maramuresean

Familiei Zegrean,pentru perpetuarea folclorului transilvanean

„A fost un festival cu o incarcatura emotionala imensa. Asta inseamna conservarea traditiilor. Este ce invata de la acest gen de manifestari. Felicitari tuturor celor implicati in acest minunat regal artistic. La  cat mai multe editii!”, a mai mentionat Amalia Chioran.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA