spot_img
AcasăEvenimentMARAMUREȘENI CU CARE NE MÂNDRIM! - Băimărencele Cristina Miia și Delia Kovacs...

MARAMUREȘENI CU CARE NE MÂNDRIM! – Băimărencele Cristina Miia și Delia Kovacs vor alerga azi la Ștafeta Veteranilor, din Baia Mare și până în Satu Mare

DISTRIBUIȚI

Ștafeta Veteranilor Invictus a ajuns joi, 22 octombrie, la sediul Batalionului 612 Artilerie Antitanc “Maramures”. Aceasta a fost predată comandantului Batalionului 612 Artilerie Antitanc “Maramures”, locotenent colonel Ioan Alexandru Orban, de către militarii Batalionului 811 Infanterie Dej, care au alergat pe traseul roșu, de la Dej spre Baia Mare.

Activitatea de predare-primire a Ștafetei a debutat cu intonarea Imnului Național, după care participanții au ținut un moment de reculegere în memoria eroilor neamului românesc.

Vineri, 23 octombrie, ora 09.00, echipa Invictus din Baia Mare – alcătuită din voluntari militari și civili va porni, în alergare, spre Satu Mare. Startul se va da din fața Monumentului Ostașului Român.

La ștafetă vor participa și băimărencele Cristina Miia (voluntar paramedic SMURD și rezervist militar voluntar în cadrul Brigăzii 81 Mecanizată “General Grigore Bălan”) și Delia Kovacs (jurnalistă și înotătoare de performanță, medaliată cu aur la unele dintre cele mai importante competiții din lume), care vor alerga pe o distanță de zeci de kilometri, mai exact din Baia Mare și până în Satu Mare, unde vor preda ștafeta celor care o vor duce la destinația finală a traseului: Carei.

Ștafeta Veteranilor Invictus, aflată la cea de-a VII-a ediție se desfășoară în perioada 13-25 octombrie. Acțiunea presupune purtarea unei ștafete reprezentată de una dintre culorile drapelului tricolor – albastru, galben și roșu, pe trei trasee. Toate cele trei trasee însumează peste 1000 de kilometri și se vor reuni la Carei, de Ziua Armatei României – 25 octombrie, întregind astfel drapelul tricolor.

Scopul evenimentului este acela de a cultiva simbolul absolut al curajului, devotamentului, patriotismului, spiritului de sacrificiu, respectului față de eroii neamului și al dragostei nemărginite față de țară.

Activitățile se desfășoara cu respectarea normelor privind prevenirea răspândirii noului coronavirus, impuse de autorități la nivel central și local.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA