Acasă MARAMURESUL ISTORIC Maramureșeanul Frank Timiș, cel mai bogat român, pregătește o mega tranzacție cu...

Maramureșeanul Frank Timiș, cel mai bogat român, pregătește o mega tranzacție cu petrol!

DISTRIBUIȚI

Nu demult le spunea chinezilor printr-un interviu acordat presei de la ei că aprovizionarea cu petrol a Chinei este pusă în pericol, fapt pentru care trebuie să-și diversifice resursele de petrol. Conform informațiilor publicației The Australian, Frank Timiș se află în aceste zile la Beijing pentru a discuta ultimele detalii ale unei tranzacții în urma căreia va primi o sumă cu multe zero-uri în coadă. Cine dă acești bani? China National Petroleum Corporation, cunoscută mai ales ca Petrochina.

Negocierile s-au purtat pe o perioadă de aproximativ 3 luni, scriu cei de la The Australian, care arată că tranzacția de care cel mai bogat român conform ultimei ediții a Top 300 Capital se pregătește s-ar putea la suma de 2 miliarde de dolari americani.

Frank Timiș deține aproximativ 40% din compania African Petroleum.

African Minerals, grupul la care este președinte Frank Timiș, a vândut chinezilor un pachet de 25% din acțiunile proiectului de exploatare a zăcămintelor de fier din Sierra Leone, o altă țară pe ale cărei rezerve Frank Timiș a pus mâna.

African Minerals Limited și Shandong Iron& Steel Group au finalizat tranzacția-investiție de 1,5 miliarde de dolari ce vizează 25% din proiectul Tonkolili derulat de firma controlată de Frank Timiș
African Petroleum Corporation Limited, compania condusă de omul de afaceri Frank Timiș, a anunțat o descoperire importantă de petrol în Liberia.

African Petroleum are drepturi asupra a două zone din largul Liberiei, respectiv LB-08 și LB-09, achiziționate în 2005, care au o suprafață de 7.200 de km pătrați.

African Petroleum, unde Frank Timiş este președinte, intenționează să devină cea mai mare companie petrolieră din Vestul Africii.

Potrivit ultimei ediții a Capital Top 300, Frank Timiș este cel mai bogat român cu o avere estimată la 1,6-1,65 miliarde de euro. African Minerals este cel mai important activ al său. (sursa: capital.ro)

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA