spot_img
AcasăActualitate112MARAMUREȘ | ȘOSELELE MORȚII - Accidente mortale, vitezomani, șoferi beți la volan...

MARAMUREȘ | ȘOSELELE MORȚII – Accidente mortale, vitezomani, șoferi beți la volan sau indivizi fără permis de conducere: bilanțul anului 2021

spot_img

DISTRIBUIȚI

Județul Maramureș este recunoscut la nivel național și chiar internațional pentru peisajele sale pitorești, oamenii primitori și tradițiie neschimbate de secole. Cu toate acestea, în ultimii ani am ajuns în atenția publicului și cu subiecte mai puțin pozitive, în mare parte fiind vorba despre accidentele dezastruoase petrecute pe străzile din județ, deseori soldate cu morți sau răniți grav.

IPJ Maramureș a publicat bilanțul infracțiunilor, contravențiilor și statisticile accidentelor în anul 2021.

În primă parte, este de remarcat faptul că numărul accidentelor grave produse în 2021 a fost în scădere față de anul precedent cu 16%, au decedat cu 10% mai puține persoane și au fost rănite grav cu 25,9% mai puține persoane. Principalele cauze ale accidentelor rutiere grave în Maramureș, în 2021, au fost viteza neadaptată la condițiile de drum, traversarea neregulamentară și neacordarea de prioritate pietonilor.

Infracționalitatea rutieră rămâne una ridicată

Acţiunile desfăşurate în 2021 de poliţiştii maramureşeni au vizat asigurarea unui climat de disciplină şi siguranţă rutieră pe drumurile publice din judeţ, fiind constatate 936 de fapte penale şi peste 27.000 de fapte contravenţionale (la O.U.G. 195/2002 şi la alte acte normative). Au fost ridicate în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 4420 de permise de conducere din care 2446 pentru depășirea vitezei cu mai mult de 50 Km/h, 1024 pentru depășire neregulamentară; 208 pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice și 103 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor. De asemenea au fost retrase 897 de certificate de înmatriculare”, se arată în documentul publicat de IPJ Maramureș.

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA