spot_img
AcasăActualitateMARAMUREȘ | PRIMELE CONTROALE DUPĂ NOILE RESTRICȚII - Ce ameni riști dacă...

MARAMUREȘ | PRIMELE CONTROALE DUPĂ NOILE RESTRICȚII – Ce ameni riști dacă nu porți masca și nu respecți carantina de noapte. Patronii, luați și ei în vizor: sancțiuni uriașe dacă nu cer certificatele verzi

spot_img

DISTRIBUIȚI

Odată cu intrarea în vigoare a noilor restricții, aplicabile începând cu data de 25 octombrie 2021, polițiștii maramureșeni, alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, au desfășurat acțiuni în scopul asigurării respectării normelor legale de către persoanele fizice și de către agenții economici pe perioada stării de alertă.

Cu ocazia desfășurării acțiunii au fost instruți 98 de administratori/operatori economici cu privire la obligația și modul de scanare a codului QR de pe certificatul digital al Uniunii Europene. Încălcarea obligației de a prezenta Certificatul Verde pentru anumite activități se sancționează cu amendă între 1.000 și 5.000 de lei, pentru persoanele fizice. Pentru persoanele juridice care nu respectă obligația de verificare a certificatului digital, sancțiunea este cuprinsă între 2.000 de lei și 10.000 de lei.

Verificările au vizat, de asemenea, respectarea de către persoanele fizice a măsurilor de protecție individuală, respectiv purtarea măștii de protecție și a restricțiilor pivind libera circulație în intervalul orar 22.00-05.00.

Amintim faptul că nerespectarea prevederilor referitoare la portul măștii de protecție se sancționează, conform Legii 55/2020, cu amenda între 500 și 2.500 de lei. De asemenea, cu aceeași amendă se sancționează și nerespectarea prevederilor referitoare la restricțiile de circulație a persoanelor. Circulația în intervalul orar 22:00 – 05:00 este interzisă în toate zilele săptămânii pentru persoanele care nu dețin certificat verde, cu precizarea că persoanele nevaccinate pot circula în acest interval orar pe baza declarației pe proprie răspundere, a adeverinței de la angajator sau a legitimației de serviciu, în timp ce persoanele vaccinate pot circula fără restricții.

S-a verificat, de asemenea, respectarea de către administratorii restaurentelor, cafenelelor și a altor agenți economici a programului de funcționare stabilit, respectiv în intervalul orar 05.00-21.00, precum și respectarea procentului de clienți admiși din capacitatea totală a spațiului.

Sub coordonarea Instituției Prefectului Maramureș, astfel de acțiuni vor fi organizate zilnic pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru siguranța cetățenilor. Respectați regulile pentru a vă proteja sănătatea dumneavoastră și a celor din comunitate!

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA