AcasăActualitateSocialMARAMUREȘ| MISIUNE CONTRACRONOMETRU - Fetița unui turist ceh, rătăcită într-o pădure unde...

MARAMUREȘ| MISIUNE CONTRACRONOMETRU – Fetița unui turist ceh, rătăcită într-o pădure unde au fost văzuți și urși, salvată de un grup de motocicliști endurp

DISTRIBUIȚI

Misiune contracronometru încheiată cu succes ieri, datorită unor motocicliști cu suflet mare. Un apel la 112 a anunțat ieri, în jurul orei 10:00, faptul că o fetiță în vârstă de 12 ani s-a rătăcit în pădure. Întreaga întâmplare a avut loc în zona Lacul Vinderel (în apropiere de Repedea) din Munții Maramureșului. Fetița de 12 ani se alfa împreună cu tatăl său, ambii turiști din Cehia, însă la un moment dat s-au pierdut unul de celălalt. Bărbatul a decis să coboare de urgență în localitatea Repedea pentru a cere ajutor.

Salvamontiștii au început imediat căutările și au cerut chiar ajutorul unui elicopter de la POA Jibou care să survoleze zona. Situația a fost una disperată, dat fiind faptul că în acea zonă a fost semnalată prezența urșilor.

După mai bine de o oră de căutări și la scurt timp după ce s-au mobilizat inclusiv polițiști și pompieri pentru căutarea copilei, aceasta a fost găsită. Mai exact, un grup de motocicliști enduro au observat-o pe fată singură în pădure. Aceștia au transportat-o pe fată până la postul de Poliție din Repedea.

Felicitări pentru spiritul civic de care au dat dovada motocicliștii scurtand prin comportamentul lor o acțiune de căutare-salvare anunțată a fi extrem de dificilă. Fetița este bine, nu a avut nevoie de ingrijiri medicale iar acum este împreună cu tatal ei”, a fost mesajul salvamontiștilor maramureșeni.

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA