AcasăEvenimentMARAMUREȘ - Încă doi absolvenţi eliminaţi de la BAC

MARAMUREȘ – Încă doi absolvenţi eliminaţi de la BAC

spot_img

DISTRIBUIȚI

MARAMUREȘ 3.282 de absoventi ai clasei a XII-a din județul nostru au dat astăzi, 8 iulie, piept cu ultima proba scrisă a examenului de Bacalaureat. Candidaţii au susţinut proba la alegere a profilului şi specializării, respectiv au putut opta pentru biologie, chimie, fizică, economie, filosofie, geografie, informatică, logică şi argumentare, sociologie sau psihologie.

Potrivit oficialilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş în sălile de examen au intrat, însă, doar 3101 absolvenţi, pentru că 180 nu s-au prezentat să susţină proba. Cei mai mulţi dintre cei prezenți astăzi la examen, peste 1170 au optat georgrafie, peste 650 au ales să de-a examenul din biologie, iar alți 450 au ales logică şi argumentare .

Din nefericire proba nu a trecut fără incidente. Doi tineri au fost eliminați din examen din cauză că au fost găsite asupra lor telefoane mobile, deşi ştiau că în sălile în care se susţine examenul este interzis accesul cu astfel de aparate sau cu orice mijloc electronic de calcul şi de comunicare.

Unul dintre cei doi tineri a fost eliminat de la centrul Ferdinand din Sighetu Marmației, iar cel de-al doilea de la centrul din Borşa. Eliminaţii nu vor mai putea susţine BAC-ul decât peste două sesiuni, adică în toamna anului viitor .

Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru dată de 12 iulie, până la ora 16.00, iar în aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, în intervalul orar 16.00 – 20.00. Rezultatele finale vor fi făcute publice pe 16 iulie.

Reamintim că examenul maturităţii este promovat doar dacă absolvenţii de liceu au susţinut toate probele, au obţinut cel puţin notă 5 la fiecare dintre acestea, iar media este cel puţin 6.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA