spot_img
AcasăActualitateMARAMUREȘ | Cum a reușit un bărbat să facă avere păcălind oamenii...

MARAMUREȘ | Cum a reușit un bărbat să facă avere păcălind oamenii că e preot. Povestea desconspirării acestuia și cum a primit pedeapsă cu executare pentru că n-a vrut să muncească în folosul comunității:

spot_img

DISTRIBUIȚI

Un bistrițean, pe numele său Muntean Daniel, a făcut avere pe spatele maramureșenilor și botoșănenilor o bună perioadă de timp, sub deghizarea de preot. Mai exact, Muntean s-a dat drept preot într-o comună din Maramureș și bătea pe la ușile oamenilor cerându-le bani sub pretextul ajutorării unor familii sărmane sau oameni în nevoie.

Prins tocmai de către un cetățean care nu a mai pus “botul” la minciunile escrocului, individul a ajuns într-un final să fie cercetat și, ulterior, condamnat de către Judecătoria Baia Mare. Conform Gazeta de Bistrița, judecătorii i-ar fi aplicat o pedeapsă cu suspendare, însă bistrițeanul nu a fost de acord să execute… muncă în folosul comunității.

Pe 19 ianuarie, Muntean Daniel a fost condamnat de magistrații de la Judecătoria Baia Mare la un an de închisoare cu executare, sentință care, pe data de 25 septembrie a devenit definitivă, după ce judecătorii de la Curtea de Apel Cluj i-au respins apelul. A doua zi, a fost dus la închisoare.

Bărbatul din Maramureș a căzut în plasa bistrițeanului în decembrie 2018. Prezentându-se drept preot paroh dintr-o comună din județ, Muntean Daniel l-a apelat telefonic și i-a povestit maramureșeanului despre situaţia unui tânăr grav bolnav, care trebuia operat de urgenţă în străinătate, pentru ca mai apoi să îi spună bărbatului că are nevoie de suma de 950 lei pentru a-l ajuta pe tânărul respectiv, urmând să-i restituie persoanei vătămate banii în momentul în care va mai primi de la enoriaşi. Pentru a fi credibil, Muntean i-a spus maramureșeanului că suma de 950 de lei le lipseşte părinţilor tânărului pentru a cumpăra biletul de avion.

Culmea, maramureșeanul nu a căzut imediat în plasa lui Muntean și a verificat prin intermediul unor cunoștințe care locuiau în localitatea în care slujea adevăratul preot dacă acesta se ocupă de cazuri sociale, aspect care i-a fost confirmat. Ceea ce bărbatul nu a știut la acel moment este faptul că la celălalt capăt al firului nu a fost pe adevăratul preot, ci escrocul Muntean Daniel din Bistrița. Drept urmare, maramureșeanul i-a virat cei 950 de lei, în contul indicat de Muntean, cont bancar care aparținea de fapt fiului bistrițeanului. Pentru donație, Muntean i-a mai dat maramureșeanului și o chitanță.

După ce s-a văzut cu cardul alimentat, Muntean s-a dus ață la un bancomat și a scos banii. Asta s-a întâmplat pe 3 decembrie 2018.

La 4 zile distanță însă, bărbatul din Maramureș a fost din nou contactat telefonic de către Muntean. Evident, tot pentru bani, fix 1.200 de lei. De data asta a turnat altă minciună, cum că tânărul care a fost spitalizat în străinătate a decedat, iar părinții acestuia nu aveau bani suficienți pentru a-l aduce în țară pentru a fi înmormântat. Iar maramureșeanul i-a dat și de data asta. Numai că, nu după multă vreme, omul avea să descopere că a fost țepuit, astfel că s-a dus la Poliție și a depus plângere.

Ce a declarat acesta polițiștilor, vedeți AICI.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA