spot_img
AcasăActualitateMARAMUREȘ | BULETIN RUTIER 4 FEBRUARIE - Cum se circulă pe drumurile...

MARAMUREȘ | BULETIN RUTIER 4 FEBRUARIE – Cum se circulă pe drumurile din județ

spot_img

DISTRIBUIȚI

Trafic rutier în condiții de iarnă. Carosabilul este curat și uscat pe DN1C și E58, respectiv curat și umed pe celelalte sectoare de drumuri naționale.

Pe DN18, în Pasul Prislop, intre km 156 și km 181 se găsește un strat de zăpadă frământată care măsoară până la 1 cm. S-a acționat pe sectoarele de drumuri naționale cu 9 utilaje și s-au împrăștiat 18 tone de material antiderapant. S-a lucrat cu freza pentru lărgirea parții carosabile în Pasul Gutăi. Sectoarele de drumuri județene au carosabilul curat și umed. Pe sectoarele de drumuri județene s-a intervenit cu 23 utilaje și s-au răspândit 147 tone de material antiderapant.

S-a lucrat la lărgirea parții carosabile în zona de munte. Cerul este senin în zona înaltă de munte și parțial acoperit în rest. Vizibilitatea în trafic este redusă de ceață, sub 150 de metri., pe DN18, în Pasul Prislop, intre km 165 și km 175. Vântul prezintă intensificări temporare pe creste.

Stratul de zăpadă măsură până la 65 cm la Cavnic, 62 cm în Pasul Gutăi, 58 cm la Firiza, 47 cm în Baia Borșa, 36 în Poiana Borșa, 33 cm la stația meteo Iezer, la Târgu Lăpuș, 24 cm în Baia Mare, 19 cm la Sighetu Marmației, 18 cm la Ocna Șugatag. Debitele și nivelurile cursurilor de apă au fost ușor variabile. Gheața este prezentă la malurile râurilor Tisa, Viseu, Vaser, Cisla, Ruscova, Iza, Mara, Cosau, Lăpuș, Cavnic și Sasar. Curg sloiuri de gheață pe râul Cavnic. Vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei.

Cerul va fi temporar noros. Ziua pe arii restrânse la munte va ninge slab. Noaptea și dimineața pe arii restrânse vor cădea precipitații slabe mixte favorizând izolat depunerea de polei, iar la munte vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab la moderat, cu intensificări în zona montană înaltă unde va spulbera zăpada sau viscoli ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 și 3 grade, iar cele minime între -4 și 0 grade. Izolat în zonele joase, la începutul și la sfârșitul intervalului, se vă semnala ceață asociată și cu depunere de chiciură sau burniță.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA