spot_img
AcasăEvenimentMARAMUREȘ AIR SHOW 2015 - Programul şi surprizele de la mitingul aviatic...

MARAMUREȘ AIR SHOW 2015 – Programul şi surprizele de la mitingul aviatic de duminică

DISTRIBUIȚI

Aeroportul Internaţional Baia Mare vă invită duminică, 20 septembrie 2015, începând cu ora 14.00, la mitingul aviatic „Maramureş Air Show”. Intrarea spectatorilor la evenimentul organizat de Aeroportul Internaţional Baia Mare în parteneriat cu Consiliul Judeţean Maramureş şi Aeroclubul României este gratuită şi se face începând cu ora 13.00.

„Mitingul aviatic anual organizat pe Aeroportul Internaţional Baia Mare se desfăşoară pentru prima oară sub titulatura „Maramureş Air Show” pentru că, din dorinţa unui plus de spectaculozitate şi adrenalină, programul evenimentului conţine în premieră, pe lângă demonstraţiile de măiestrie ale piloţilor de acrobaţie şi paraşutiştilor din loturile naţionale – membrii ai prestigiosului Aeroclub al României -, şi trei parade: a motociletelor, a maşinilor de epocă şi a autoturismelor de lux. Îi invităm la acest eveniment pe toţi maramureşenii, duminică, începând cu ora 13, la aeroport, pentru că până la începerea programului propriu-zis vor putea admira avioane uşoare, un balon cu aer cald (tip Kubricek) şi aeromodele create de elevii de la Cercul de Aeromodele al Palatului Copiilor Baia Mare”, a precizat Dorin Buda, director general al Aeroportului Internaţional Baia Mare.

IMG_0125În cadrul „Maramureş Air Show 2014”, echipa naţională demonstrativă de acrobaţie cu avionul, „Hawks of Romania” („Şoimii României”), care va fi prezentă cu cinci avioane (Extra 330SC şi Extra 300L), va zbura in formula 4+1 (patru avioane vor executa zbor strâns în formaţie, la o distanţă de maximum 1,5 metri între avioane) şi vor executa figuri acrobatice spectaculoase (looping în formaţie, tonou, viraje de luptă etc). În tot acest timp, al cincilea avion va executa zbor acrobatic solo (vrie plată, ranversări, pendul etc.).

IMG_0922„White Wings” („Aripi Albe”), echipa demonstrativă de zbor acrobatic formată din două planoare IS 28B2, va zbura cu sistem de fum atasat de capătul aripilor – fumul va marca evoluţia planoarelor în formaţie strânsă în timp ce execută diferite figuri acrobatice (looping, carusel etc.).

Echipa demonstrativă de zbor cu avioane ultrauşoare (de tip Ikarus C42) „The Pelicans” („Pelicanii”) va zbura în formaţie strânsă pentru a demonstra capabilităţile şi manevrabilitatea acestui tip de avion.

Programul echipelor Aeroclubului României va fi completat şi de „Vulturii Tricolori”, echipa demonstrativă de zbor cu avioane Zlin 142, şi „Blue Wings Romania” („Aripi Albastre România”), echipa demonstrativă de lucru relativ pe cupolă – paraşutişti. Aceasta din urmă este formată din şase paraşutişti, care vor sări din avionul Airvan GA-8 de la peste 1.200 de metri şi, după deschiderea paraşutei vor executa prinderi şi suprapuneri de câte cinci. Cel de-al şaselea paraşutist va sări cu cel mai mare drapel din Europa, un tricolor de peste 500 de metri pătraţi.

IMG_4334Evenimentul „Maramureş Air Show 2015” propune spectatorilor şi un program moto cu membrii clubului „Rock’N’Road” Baia Mare. Pe lângă parada motocicletelor de tipurile chopper şi speed, cei de la „Rock’N’Road” îi vor plimba pe cei mici, iar momentul culminant va fi cursa de viteză în care se vor întrece un avion cu o motocicletă.

Organizatorii au mai precizat că în perioada 18-20 septembrie, doritorii pot executa salturi în tandem cu paraşuta, contra cost (detalii: Cristina Stenczel – tel. 0735. 302.847). De asemenea, în zona destinată spectatorilor vor fi amenajate spaţii de alimentaţie publică şi spaţii de agrement pentru copii.

Evenimentul este sponsorizat de Universal Alloy Corporation Europe şi beneficiază de susţinerea următorilor parteneri media: Trustul de presă EMaramureş, Glasul Maramureşului, Graiul Maramureşului, Informaţia zilei de Maramureş, Gazeta de Maramureş, Vocea Transilvaniei, TL+, Maramureş TV, Nord TV, TV Sighet, Mara Media, Sighet FM, ziarMM, actualMM.ro, jurnalMM, Necenzurat, Detectivul de presă Şoc, Doza24.

Aeroportul Internaţional Baia Mare

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA