AcasăActualitateSocialMANUALUL CONTROVERSAT - Cum arată manualul de Sport, pe care elevii clasei...

MANUALUL CONTROVERSAT – Cum arată manualul de Sport, pe care elevii clasei a V-a îl vor avea în noul an școlar (VIDEO)

spot_img

DISTRIBUIȚI

MANUALUL CONTROVERSAT Anunțul ministrului Educației, Liviu Pop, privind introducerea de noi manuale, precum cele de sport și dirigenție, în anul școlar 2017-2018, a declanșat o adevărată controversă în această vară.

Potrivit presei locale, manualul de Educaţie Fizică a ajuns în şcolile din Olt și Sibiu, unde a fost deja comandat de directorii de unităților de învățământ, conform Observator.

Ministrul Educației, Liviu Pop, a declarat, în urmă cu câteva zile, că manualul va fi folosit de cadrele didactice numai în măsura în care își doresc acest lucru.

„Profesorii vor decide, conform legii. Profesorii vor decide dacă vor lucra sau nu cu manuale de sport, fiecare în parte va decide dacă are nevoie de manual pentru ora de sport, nu vor decide părinţii sau ministrul Educaţiei.

El poate spune: «ţineţi manualul acasă şi îl aduceţi atunci». Daţi-i dreptul profesorului să facă asta, parcă prea mulţi se pricep la educaţie şi numai profesorul nu”, a spus ministrul Educaţiei.

Liviu Pop susține că manualul de Educaţie fizică şi sport foloseşte atât profesorului, cât şi elevului şi părintelui, recomandându-le celor care critică aceste manuale să le consulte mai întâi în format electronic pentru că vor fi postate pe site-ul Ministerului Educaţiei.

 

 

”Nu văd care e problema apariţiei unui manual, atâta timp cât nu face decât să aducă un element în plus în actul didactic”, afirma Liviu Pop.

Info

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA