spot_img
AcasăActualitateSocialMANIFESTARE - Ziua Mondială a Bolnavului aniversată în spitalele din Baia Mare

MANIFESTARE – Ziua Mondială a Bolnavului aniversată în spitalele din Baia Mare

DISTRIBUIȚI

Ziua Mondială a Bolnavului a fost sărbătorită pentru prima dată în 1993 şi de atunci se celebrează, anual, în 11 februarie. Ziua Mondială a Bolnavului a fost instituită de papa Ioan Paul al II-lea, la 13 mai 1992, iar în mesajul transmis cu prilejul celei de-a XXIII-a Zi Mondială a Bolnavului, papa Francisc a lansat tema „Eram ochii celui orb şi piciorul celui şchiop” (Iov 29,15), a precizat preot Mihai Şimonca, responsabil cu pastoraţia sanitară în oraşul Baia Mare. Cu prilejul acestei zile, sunt organizate, în întreaga lume, manifestări spirituale şi caritabile atât în colectivităţi, spitale, cămine de bătrâni, cât şi la domiciliul suferinzilor: bolnavi, persoane cu handicap, orfani, săraci.

În România, Ziua Mondială a Bolnavului este marcată de comunităţile romano-catolice şi greco-catolice prin slujbe religioase şi rugăciuni care au loc în biserici, dar şi prin vizitele reprezentanţilor în spitale, azile de bătrâni, oferind fructe, iconiţe, pliante, jucării şi alte mici daruri, a subliniat preotul Şimonca. În plan spiritual, Preasfinţitul Vasile împreună cu un grup de preoţi a celebrat Taina Sfântului Maslu, la sfârşitul căreia Arhiereul a rostit un cuvânt de învăţătură asupra semnificaţiei suferinţei, a ajutorului spiritual şi medical.

Activitățile religioase din acest an s-au desfășurat sâmbătă, 8 februarie 2014 la biserica „Sfânta Maria” din Baia Mare. Fiecare bolnav din spitalele băimărene, respectiv Spitalul Judeţean „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, Spitalul de Boli Infecţioase şi Psihiatrie, Spitalul de Pneumoftiziologie şi Policlinica Nr. 2 a primit câte o portocală şi o cărticică de rugăciune. Transmitem însănătoşire grabnică tuturor bolnavilor, atât celor internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă, cât şi celor aflaţi în alte spitale din Baia Mare şi Maramureş.

Biroul de presă al Spitalului Judeţean „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA