AcasăActualitateSocialMANIFESTARE - Ziua Eroilor, sărbătorită în Baia Mare

MANIFESTARE – Ziua Eroilor, sărbătorită în Baia Mare

DISTRIBUIȚI

Memoria eroilor care și-au dat viața pentru libertatea țării a fost astăzi, 9 iunie, sărbătorită în Baia Mare.

Cinstea și recunoștința le-a fost arătată eroilor printr-un ceremonial religios și militar organizat la Monumentul Ostașului Român. În cadrul manifestărilor au fost depuse coroane de flori de către autoritățile locale, județene dar și de către instituțiile deconcentrate și cele militarizate precum și de către reprezentanții partidelor politice.

Debutul manifestării a fost marcat printr-o slujbă comemorativă pentru eroii neamului românesc.

„Dragi maramureșeni, astăzi, la 40 de zile după Învierea Domnului Iisus Hristos sărbătorim Înălțarea la cer a Mântuitorului. Această zi a fost aleasă drept cel mai potrivit moment de cinstire a eroilor neamului românesc fiind declarată sărbătoare națională a poporului român. Este o zi a recunoștinței, o zi în care medităm la destinul nostru istoric dar și o zi în care ne reevaluăm atitudinea față de propria țară, față de toți conaționalii noștri și față de noi înșine”, a spus prefectul Sebastian Lupuț.

Despre sacrificiul depus de eroii neamului au vorbit și reprezentanții autorităților locale și județene.

„Comemorăm azi eroii căzuți în război iar virtutea cea mai de seamă a unui popor este virtutea sa. Respectând istoria, eroii și tradiția nu facem altceva decât să ne cultivăm propria noastră demnitate. Eroii români au fost marii oameni de stat pe care îi cunoaștem și la a căror atitudine ne raportăm adesea. Mia sunt și acele sute de mii de eroi necunoscuți care au dus greul unor războaie mistuitoare. Iar pentru că eroismul este o atitudine morală pentru noi, cei care din fericire nu am cunoscut războiul decât din cărțile de istorie, cinstirea eroilor este o datorie și o onoare”, a spus Gabriel Zetea, vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș.

„Sunt semnificative în istorie faptele săvârșite pentru ideea de libertate, ordine morală, consemnarea tradițiilor de către eroii neamului care își dorm somnul de veci în cimitire știute sau neștiute, în țară și străinătate. Consider o datorie de onoare și de conștiință a fiecărui băimărean care beneficiază astăzi de valorile democrației de a comemora și a așeza o floare la monumente, troițe sau morminte în memoria celor care s-au sacrificat pentru ca noi să trăim în liniște și pace, să ne putem bucura de o viață demnă alături de familie. Cinstind memoria eroilor, martirilor băimăreni și maramureșeni cinstim de fapt comunitatea, localitatea în care ne-am născut, județul, țara și ne respectăm pe noi”, a spus Istvan Ludescher, primarul interimar al municipiului Baia Mare.

Manifestarea s-a terminat printr-o defilare a militarilor, în acompaniamentul Fanfarei municipale.

Simona Vasiac

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA