spot_img
AcasămodeleMANIFESTARE - Demersuri pentru ca liceul din Slatina (Ucraina) să poarte numele...

MANIFESTARE – Demersuri pentru ca liceul din Slatina (Ucraina) să poarte numele poetului Mihai Eminescu

DISTRIBUIȚI

În 15 ianuarie, Asociația „Boema OJT” Baia Mare a organizat la Slatina (Ucraina) a doua ediție a manifestării „Eminescu, voievodul românilor de pretutindeni”.

Din partea Consulatului General al României de la Cernăuți a participat Ionel Ivan, ministru-consilier, adjunct al şefului de misiune. Din partea asociației au participat Mihai Cozma (președintele asociației) Ananei Gagniuc și Dragomir Ignat (jurnaliști). După depunerea de coroane la statuia lui Eminescu, a urmat un spectacolul artistic în clădirea primăriei, susținut de elevi de la școlile din Slatina, Apșa de Mijloc și Biserica Albă, de copiii Fundației Nadia (Speranța) și de un cor – alcătuit din 5 profesoare – care au cântat romanțe pe versuri de Eminescu. „Boema OJT” i-a răsplătit pe toți copiii care au evoluat pe scenă cu pachete de cadouri constând în cărți și dulciuri.

Participarea de la manifestare a fost numeroasă, ținând cont că după calendarul vechi era 2 ianuarie, iar elevii erau în vacanță.

Plecând de la faptul că se aniversa Eminescu și că în 9 martie va fi aniversat poetul național al Ucrainei, Taras Sevcenko, reprezentanții Asociației „Boema OJT” au făcut o interesantă paralelă: „Venind aici, în Sighet am trecut pe lângă Liceul <<Taras Sevcenko>>. Nădăjduiesc că din acest an vom putea spune: venind din Ucraina, în Slatina am trecut pe lângă Liceul <<Mihai Eminescu>>”. S-a făcut astfel trimitere la accelerarea de către autoritățile locale a formalităților pentru ca liceul din Slatina să poarte numele poetului național, demers inițiat toamna trecută de asociația băimăreană.

Asociația Culturală „Boema OJT” Baia Mare

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA