Acasă News Alert MÂNDRI CU AȘA O MARAMUREȘEANCĂ! - La 15 ani onorează România în...

MÂNDRI CU AȘA O MARAMUREȘEANCĂ! – La 15 ani onorează România în Franța. E campioană la lupte și mândră de originile ei

DISTRIBUIȚI

MÂNDRI CU AȘA O MARAMUREȘEANCĂ!  Are o vârstă fragedă, la care alți adolescenți și-ar face griji mai degrabă de faptul că rămân fără baterie la smartphone. Muncește mult și din greu, nu se plânge, nu visează la vacanțe. Visează doar ca mâine să fie mai bună de cât este azi.

La vârsta de numai 15 ani, tânăra maramureșeancă pe nume Narcisa Florea-Pop a reușit să exceleze într-un sport nu tocmai ușor pentru o fată. Aceasta practică de câțiva ani luptele.

Născută și crescută în județul nostru, cu tatăl din Ieud și mama din Strâmtura, Narcisa a reușit să cucerească, într-un timp extrem de scurt, aproximativ 40 de medalii de la diferite competiții.

Narcisa s-a mutat în urmă cu patru ani în Franța, alături de părinții ei. Deși schimbarea nu a fost una ușoară, aceasta nu a renunțat la sportul pe care îl îndrăgește atât de mult. Ba mai mult, la primul ei campionat francez (aprilie 2017), aceasta a ieșit vicecampioană a Franței. A obținut locul 1 la Campionatul Balcanic organizat în Franța anul trecut și a urcat pe podium la un concurs internațional de lupte libere din Olanda.

Deși oricine ar crede că antrenamentele îi ocupă tot timpul, Narcisa reușește să facă și din educație o prioritate. Ea a reușit să învețe limba franceză în numai trei luni. Mai mult, a fost premiată cu medalia de aur la învățătură pentru cea mai bună excelență.

Sunt plecată de 4 ani în Franța cu părinți mei. Sunt mândră de mine pentru că am integrat echipa regională a Franței, și nu doar în sport. Am reușit să mă integrez în Ministerul Educației Francez , am reușit să învăț limba franceză în 3 luni și am luat medalia de aur la învățătură pentru cea mai bună excelență. E adevărat ca toți sportivi muncesc din greu și din punctul meu de vedere așa este. Nu am vacanțe deoarece în timpul vacanțelor am cantonamente la Institutul Național Sportiv de Expertiza și de Performanță  francez (INSEP). Dar pentru mine sunt cele mai frumoase vacanțe, pentru că fac ceea ce îmi place.

Obiectivul meu de anul acesta este să fiu campioana Franței. Calificările se vor desfășura pe 11 februarie la Aulnay-sous Bois și campionatul va avea loc pe data de 14 aprilie. Dacă anul acesta ies campioana Franței, federația franceza poate să-mi ceară naționalitatea sportiva pentru a putea concura pe viitor la Europene și Mondiale. De asemenea, în vacanța următoare, la sfârșitul lui februarie, am fost invitată de antrenori francezi pentru selecționările la echipa naționala franceză . Și poate, pe viitor, voi putea participa la Campionatul European cu Franța pentru că sunt stabilită aici definitiv.

Mulțumesc părinților care mă susțin mereu și în special unchiului Generalul Ion Pop (Rapidu), care mă încurajează să merg înainte și să nu mă dau bătută. El este idolul meu. Când am văzut câte trofee și medalii are am rămas surprinsă. Cu ajutorul lui Dumnezeu aș vrea să calc pe urmele lui! Sunt mândra ca sunt românca și mă voi mândri mereu cu țara mea, dar păcat că trebuie să plecăm departe de ea pentru a ne putea realiza visurile!”, a declarat Narcisa Florea-Pop.

Adrian Barbur

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA