AcasăEvenimentMandate de aducere executate de către jandarmii maramureşeni

Mandate de aducere executate de către jandarmii maramureşeni

DISTRIBUIȚI

Jandarmii maramureşeni au executat în cursul anului 2013 aproximativ 1.150 de mandate de aducere. Cel mai mare număr de mandate executate într-o singură zi a ajuns la 25, iar localitatea cea mai îndepărtată în care jandarmii maramureşeni au executat mandate de aducere a fost la Constanţa.

De asemenea, pe parcursul anului 2014, jandarmii maramureşeni au pus în executare peste 220  mandate de aducere, emise de Curţi de Apel, Parchete, Tribunale şi Judecătorii din România. În anul în curs, cele mai multe mandate de aducere executate într-o zi au fost cele executate în ziua de ieri, 12 februarie a.c., jandarmii executând 27 mandate, pe raza judeţului nostru.

Pe perioada executării mandatelor de aducere emise de organele judiciare atât de pe raza judeţului Maramureş cât şi din ţară, jandarmii implicaţi în astfel de misiuni desfăşoară activităţi de identificare a persoanelor menţionate în mandate, a domiciliilor şi locurilor de muncă a acestora, întocmind documentele specifice prevăzute şi asigurând conducerea persoanelor la sediul organelor judiciare în vederea audierii acestora, în situaţia în care acestea au putut fi găsite.

Persoanele aduse în faţa organelor de urmărire penală în baza unui mandat de aducere pot fi: martor, învinuit, inculpat sau condamnat. Au fost cazuri când persoana în cauză nu s-a prezentat în faţa instanţei, cauzele fiind justificate: boală, internare în spital, plecare în străinătate, etc., în aceste situaţii jandarmii întocmind un proces verbal de executare a verificărilor, ulterior acesta fiind înaintat organului emitent.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA