AcasăActualitate112MAMA BĂTĂUŞĂ - După ce a lovit-o cu bâta, femeia din Vişeu...

MAMA BĂTĂUŞĂ – După ce a lovit-o cu bâta, femeia din Vişeu de Sus și-a ”tratat” copila cu… paracetamol

DISTRIBUIȚI

MAMA BĂTĂUŞĂ Procurorii maramureșeni au pus punct cercetărilor în cazul mamei care, cu o violență extremă, ieșită din comun, și-a maltratat fetița de numai patru anișori.

MAMA BĂTĂUŞĂ Conform anchetatorilor, Adela Viorica Oniga și-a bătut copila cu o bâtă și apoi a ”tratat-o” cu…paracetamol!

Femeia în vârstă de 20 de ani, acum arestată, va fi judecată pentru tentativă de omor asupra unui membru de familie, conform libertatea.ro

După nici două luni de cercetări, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș au încheiat investigațiile în cumplitul caz de maltratare a unui biet copilaș de numai patru anișori care a căzut victimă furiei propriei mame.

Probele adunate în acest răstimp au scos la iveală, printre altele, un fapt cutremurător: cea care i-a dat viață a stâlcit-o în bătaie folosindu-se de pumni, de picioare, de o curea dar și de o bâtă.

 Mai mult, cu toate că micuța s-a prăbușit aproape inconștientă pe podea sub ploaia de lovituri, mama dezlănțuită a continuat să o lovească fără milă, cu putere, peste tot corpul.
Apoi, cu un cinism ieșit din comun, Adela și-a așezat fetița –  mai mult moartă decât vie, cu trupul plăpând plin de răni -, pe patul din cameră și a ”tratat-o” cu… paracetamol!
Nu a uitat însă să o amenințe cu o nouă rundă de tortură dacă scoate vreun sunet legat de bătaia încasată.
Nici urmă de regrete sau de vreo intenție umană de a chema un medic care să constate că fetița ei este la un pas de moarte, iar un tratament se impune de urgență.
Mama bătăușă, gravidă în luna a șasea, s-a limitat  – pentru a masca, chipurile, durerile atroce abdominale ale micuței -, în a-i administra medicamente care i-ar ameliora o așa-zisă afecțiune stomacală.

 

„În data de 27.08.2016, ascunzând în continuare starea de sănătate a persoanei vătămate, inculpata i-a administrat acesteia mai multe medicamente: Ospen, Paracetamol şi Zentel, mai mult cu scopul de a-l convinge pe soţul său că afecţiunea gastrică amintită cu o zi înainte este reală”, se arată în rechizitoriu.

Și-a maltratat fetița ca să se răzbune pe soț

”Traumatism cranio-facial cu multiple echimoze, hematom periorbital drept, traumatism abdominal și pelvis cu hemoperitoneu, șoc hemoragic (…) hemiperitoneu, ruptură de pancreas, peritonită enzimatică secundară, șoc hipovolemic, traumatism abdominal prin agresiune excoriaiți multiple membre faciale, membre inferioare și superioare”, este cruntul diagnostic pus, pe rând, de medicii de la Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus și de cei de la Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare.

Leziuni deosebit de grave care ar fi putut cauza moartea Mihaelei dacă nu ar fi fost operată chiar și în al 12-lea ceas. Anchetată și apoi arestată, Adela Viorica Oniga a recunoscut până la urmă că ar fi cedat nervos și și-a bătut copila cu o bâtă pentru a se… răzbuna pe soțul ei, Mihai (28 de ani) care îi repoșa mereu că nu are grijă de copil!

citeşte şi FĂRĂ SCRUPULE/ACTUALIZARE – Fetiță de 4 ani din Vișeu de Sus, internată la spital în stare gravă după ce a fost bătută de mama sa

Adelina Oniga  – care va ajunge în fața magistraților de la Tribunalul Mureș, urmează să fie transferată de la Spitalul Penitenciar Rahova în arestul IPJ Mramureș.

Din cauza unor probleme de sănătate ivite la sarcină, mama care și-a bătut copila cu o bâtă a fost examinată de specialiștii pușcăriei.

citeşte şi SE CĂIEŞTE – Mama din Vişeu de Sus care și-a stâlcit fetița în bătaie îi cere soțului să o ierte

Pentru că momentul critic – asemănător cu simptomele unui avort spontan -, a trecut ea va ajunge din nou în arestul poliției maramureșene înn așteptarea primului termen al procesului.

sursa

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA