spot_img
AcasăLifestyleSănatateMALPRAXIS - Un medic de la UPU Baia Mare este acuzat că...

MALPRAXIS – Un medic de la UPU Baia Mare este acuzat că a lăsat acasă un bolnav care prezenta simptomele unui infarct

DISTRIBUIȚI

MALPRAXIS Acuzație de malpraxis la Spitalul Județean din Baia Mare. O femeie susține că un medic de la Unitatea de Primiri Urgențe i-a lăsat concubinul să plece acasă, deși acesta prezenta simptomele unui infarct.

Bărbatul a decedat la 5 minute după ce a ajuns acasă. Asistentă medicală de profesie, femeia a depus o plângere la Colegiul Medicilor, care urmează să deschidă o anchetă, transmit colegii de la Digi 24.

În urmă cu exact 10 zile, aici, la Spitalul Județean din Baia Mare, a fost adus cu ambulanța un pacient în vârstă de 44 de ani, din Remetea Chioarului. Potrivit familiei, bărbatul acuza dureri în piept și amorțeli ale mâinilor”.

Totul s-a întâmplat duminică, 18 iunie, în jurul orei 5.00. Medicii de la Unitatea de Primiri Urgențe au supus pacientul unor investigații amănunțite sub suspiciunea de infarct miocardic acut.

„În urma analizelor de sânge și a examenului EKG a fost infirmat. S-a făcut un computer tomograf, a fost consultat de un medic neurolog. Pacientul a fost lăsat să meargă acasă pentru că toate investigațiile sunt în regulă”, a declarat Sorina Pintea, managerul Spitalului Județean Baia Mare.

Diagnosticul care apare în fișa eliberată de UPU este de sevraj alcoolic, pe motiv că bărbatul consumase alcool cu o zi înainte. Concubina lui, care de 37 de ani este asistentă medicală, nu crede că problema ar fi fost cauzată de cele 2 beri pe care acesta le băuse cu aproximativ 12 ore înainte.

„I-am spus: domn’ doctor, astea-s simptome de infarct, cu dureri în piept, transpirații, zic nu-i sevraj. Zic dați-mi prima tabletă pentru urgență… Mi-a arătat acolo, acolo, acolo sunt farmacii…”, povesteşte Gheorghina Grebleș, concubina bărbatului decedat.

Femeia susține că, oricât a încercat să îl convingă pe medic că pacientul are nevoie de îngrijiri suplimentare, doctorul ar fi refuzat.

„Am ajuns acasă. După 5 minute, mult spus 5 minute, după ce s-a pus pe pat, el a făcut stop cardio-respirator. I s-a făcut autopsie și s-a constatat infarct miocardic acut, insuficiență respiratorie”, susţine concubina bărbatului decedat.

De 10 zile, de când bărbatul a murit, femeia nu mai are liniște. Marţi a fost în audiență la managerul spitalului, iar luni a depus o plângere la Colegiul Medicilor Maramureș.

„În cadrul Biroului Executiv al Colegiului Medicilor vom analiza plângerea și, dacă sunt elemente care ar putea să ridice suspiciunea unei culpe medicale, plângerea se va înainta Comisiei de jurisdicție profesională”, a declarat dr. Giuliano Petruț, președintele Colegiului Medicilor Maramureș.

Medicul căruia i se aduc acuzațiile nu a putut fi contactat de reporterii Digi24. Dacă va fi găsit vinovat de malpraxis, acesta riscă de la un avertisment scris până la retragerea definitivă a dreptului de liberă practică.

În 2016, în Maramureș, au fost înregistrate la Colegiul Medicilor cinci plângeri, dintre care doar una s-a dovedit a fi cu adevărat malpraxis.

Info

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA