spot_img
AcasăActualitateSocialMALPRAXIS? - O femeie a murit după o o intervenţie chirugicală

MALPRAXIS? – O femeie a murit după o o intervenţie chirugicală

DISTRIBUIȚI

MALPRAXIS Un medic chirurg de la o clinică privată din Arad este acuzat de malpraxis de familia unei paciente, care a murit în urma unei operaţii de micşorare a stomacului, potrivit digi24.ro.

MALPRAXIS Pacienta avea 44 de ani şi a plătit 3.500 de euro pentru intervenţia chirugicală.

Rudele femeii spun că au fost asigurate tot timpul de medic că operaţia nu prezintă niciun fel de riscuri.

Crina Maria Voina lucra de trei ani în Germania, unde îngrijea bătrâni. A întâlnit acolo un cetăţean german, cu care urma să se căsătoreasă. Cei doi şi-au luat concediu şi au mers în Sibiu, oraşul natal al femeii, pentru nuntă. Înainte de eveniment, Crina Maria şi-a programat şi o operaţie de micşorare a stomacului la o clinică privată din Arad.

„A decis să îşi facă micşorare de stomac pentru că doctorul tot timpul o asigura că operaţia o să fie cu succes şi nu sunt riscuri”, a declarat, pentru Digi 24, verișoara femeii, Codruța Oprean.

Femeia a fost operată la Arad, iar după două zile de la intervenţie a fost externată. S-a întors la Sibiu, dar a început să se simtă rău.

„Deja pe drum s-a oprit. În Miercurea Sibiului a trebuit să oprească maşina, că moare. Vă daţi seama?”, a adăugat tatăl femeii, Petru Răcean.

A ajuns la Spitalul Judeţean din Sibiu în stare foarte gravă.

„Pacienta a ajuns la finalul lunii trecute, cu o stare de peritonită secundară unei rezecţii gastrice efectate în acel spital. S-a impus o internare de urgenţă pe secţia chirurgicală, pentru a fi reevaluată, reinterveni chirugical şi continua tratamentul”, a explicat șeful UPU, doctorul Constantin Roșca.

Starea pacientei s-a înrăutăţit. A fost internată la Terapie Intensivă mai mult de două săptămâni. Însă efortul medicilor sibieni a fost în zadar.

„Deja ea avea halucinaţii, se simţea foarte rău şi atâta pot să vă spun, când ne-am întors la ora şase jumate, ea deja… doctorii încercau să o readucă la viaţă”, a precizat verișoara femeii.

Medicul care a operat-o în Arad spune că pacienta a refuzat să vină la control.

„O complicaţie este posibil să fi apărut. Am sunat-o de mai multe ori atât pe dânsa cât şi pe familie, exprimându-mi îngrijorarea că pacienta trebuie să revină în serviciul nostru pentru a fi diagnosticată şi ajutată. A refuzat ajutorul nostru şi s-a prezentat în urgenţă la un alt spital”, a spus medicul chirurg Viorel Dejeu.

Familia pacientei este hotărâtă acum să facă plângere penală împotriva medicului chirurg din Arad.

sursa info

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA