AcasămodeleMAI VREA O DATĂ – Emil Boc este candidatul oficial al PNL...

MAI VREA O DATĂ – Emil Boc este candidatul oficial al PNL la primăria Clujului

DISTRIBUIȚI

Primarul Clujului, Emil Boc, fost premier al României, este oficial candidatul Partidului Naţional Liberal (PNL) pentru un nou mandat de edil-şef al oraşului, după ce candidatura sa a fost validată luni de Biroul Permanent Naţional al formaţiunii.

Liberalii au validat de asemenea nominalizarea senatorului Alin Tişe în capul listei pentru alegerile la Consiliul Judeţean Cluj. Tişe a mai avut un mandat de preşedinte CJ şi a fost de asemenea şi prefect al judeţului.

Vicepreşedintele PNL Alin Tişe a confirmat pentru nominalizarea sa şi a lui Emil Boc pentru cele două poziţii, ţinând să sublinieze că în cazul său nu este vorba de o candidatură propriu-zisă, ci de susţinerea sa la funcţia de preşedinte al CJ Cluj în caz că PNL va reuşi să realizeze majoritatea în acel for.

Emil Boc şi Alin Tişe doi au mai ocupat cele două funcţii în tandem în 2008, însă după câteva luni primarul Boc a fost desemnat premier şi a renunţat la mandatul de edil-şef al Clujului. Cei doi au şi o relaţie de rudenie, Emil Boc fiind naşul de cununie al lui Alin Tişe.

În total, la Biroul Permanent Naţional al PNL au fost validaţi 14 candidaţi la funcţiile de primar ai unor oraşe reşedinţă de judeţ şi 3 nominalizări ale celor care vor deschide listele pentru Consiliul Judeţean, potrivit unui anunţ al co-preşedintelui PNL, Vasile Blaga.

Anterior validării în Biroul Permanent Naţional, candidaturile celor doi au fost aprobate de Biroul Permanent Judeţean la sfârşitul săptămânii trecute, după cum relata Ziua de Cluj.

Candidatura lui Emil Boc la un nou mandat de primar al Clujul a fost confirmată încă din vara anului trecut, de către mai mulţi reprezentanţi ai partidului.

Până acum în cursa pentru Primăria Cluj-Napoca s-au anunţat Aurelia Cristea (PSD), Emil Boc (PNL), Liviu Alexa (PPC-Partidul Pentru Cluj), Anna Horvath (UDMR), Adrian Gurzău (Mişcarea Populară) şi Bruno Roschnafsky (PPU-Partidul Puterii Umaniste).

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA