spot_img
AcasăActualitatePoliticMai ușor de demis! Traiane, uită-te, ziua ta se apropie! Preşedintele este...

Mai ușor de demis! Traiane, uită-te, ziua ta se apropie! Preşedintele este demis cu votul majorităţii celor care se prezintă la referendum

DISTRIBUIȚI

Plenul Senatului a adoptat, joi, modificarea la legea referendumului, prin care preşedintele României va putea fi demis cu votul a jumătate plus unul din cei care se prezintă la referendum, faţă de prevederea actuală, privind suspendarea cu votul a jumătate plus unul din cetăţenii cu drept de vot.
Propunerea de modificare a Legii referendumului a fost adoptată de plenul Senatului cu 75 de voturi „pentru”, 7 voturi „împotrivă” şi 3 abţineri, ceea ce înseamnă că și o parte din senatorii opoziției, PDL. UDMR, UNPR au votat pentru modificarea legii.
Adoptarea propunerii a fost primită cu aplauze de plen.
Legea a fost adoptată de Senat în calitate de primă Cameră sesizată, decizia finală în acest caz urmând să fie luată în Camera Deputaţilor.
Propunerea legislativă semnată de senatorul PSD Georgică Severin şi senatorul PNL Cornel Pieptea modifică în Legea referendumului condiţia care trebuie îndeplinită pentru ca şeful statului să poată fi demis prin referendum.

Astfel, preşedintele ar putea fi demis dacă în favoarea acestei propuneri s-ar înregistra jumătate plus unul din voturile valabil exprimate, spre deosebire de condiţia aflată în prezent în vigoare, anume aceea ca în favoarea demiterii să se exprime jumătate plus unul din cetăţenii cu drept de vot.
Raportul la acest act normativ a fost aprobat luni în Comisia juridică.
Preşedintele Senatului, Vasile Blaga, a suspendat, luni, şedinţa de plen pentru a acorda o pauză de consultare între liderii de grupuri, după ce liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a solicitat introducerea pe ordinea de zi a Legii referendumului, stabilindu-se ca legea să intre în plenul de joi.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA