Acasăsinucidere maramuresMAI TARE CA ÎN FILME - O grupare de bãtrânei a prãdat...

MAI TARE CA ÎN FILME – O grupare de bãtrânei a prãdat cea mai temutã organizație criminalã din Marea Britanie, prada fiind evalută la 275 milioane de euro

DISTRIBUIȚI

Hoții au utilizat echipamente industriale de tãiere pentru a pãtrunde în seiful bãncii Hatton Garden, spun polițiștii. Un jaf de proporții a avut loc la Londra. Hoții și-au pregãtit meticulos lovitura, iar polițiștii au arestat, suprinzãtor, nouã suspecți de vârsta a treia

Presa britanicã a relatat cã jaful secolului, comis la Londra, a lãsat fãrã bani și bijuterii una dintre cele mai temute organizații criminale din Anglia. Un cap al mafiei britanice, a cãrui familie ar fi responsabilã pentru 25 de crime, a fost jefuitã de bijuterii, diamante și bani, în valoare de 275 de milioane de euro. Jaful este considerat ca unul dintre cele mai mari din istoria Marii Britanii.
Surpriza a fost mare însã pentru oamenii legii, când au constatat cã cei nouã suspecți sunt trecuți bine de a doua tinerețe.

Poliția metropolitanã a anunțat cã indivizii au vârste cuprinse între 48 și 76 de ani și au fost reținuți sub acuzația de complicitate la jaf. Doi dintre ei au 76 de ani – Brian Reader (cel mai vârstnic) – și 74 de ani. Un altul are 67 de ani, patru au 59, 58 (doi dintre ei) și 50 de ani, iar alþi doi au 48 de ani. Unul dintre cei tineri, Hugh Doyle, e de profesie… instalator. Ginger, Strong, Montana, Gent, The Tall Man (Înaltul) și The Old Man (Bãtrânul) – acestea sunt poreclele membrilor celebrei bande de hoþi. Ei au avut la dispoziție 104 ore – din 3 aprilie ora 00.00 pânã în 7 aprilie ora 08.00, pentru a pãtrunde într-un depozit de seifuri din Londra.
Hoții au pãtruns prin acoperiș, au coborât prin casa liftului și au folosit echipamente performante pentru a tãia pereții camerei securizate în care se aflau seifurile. Ca în filme!

În timpul operaþiunii, hoții ar fi declanșat semnalul de alarmã, dar un agent de securitate a declarat cã nu este plãtit suficient pentru a intra în clãdire în astfel de situații, conform mãrturiilor unuia dintre pãgubiți. Victimele nu spun ce conțineau cutiile de valori, dar unii dintre clienți nu aveau bunurile asigurate, spun gurile rele.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA