AcasăActualitateMAI MULȚI ALEGĂTORI CA ÎN 2016 - Numărul total de alegători înscriși...

MAI MULȚI ALEGĂTORI CA ÎN 2016 – Numărul total de alegători înscriși în Registrul electoral în luna august 2017

spot_img

DISTRIBUIȚI

Numărul total de cetățeni cu drept de vot înscriși în Registrul electoral la data de 16 august 2017 este de 18.876.965. Este vorba de 2.331 mai mulți față de ultima informare publică realizată de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) pe această temă, în data de 11 iulie. În urmă cu un an când erau înregistrați 18.874.634 de alegători români.

 

MAI MULȚI ALEGĂTORI CA ÎN 2016 Diferențele apar ca urmare a operațiunilor curente efectuate de primari în Registrul electoral aferent unităților administrativ-teritoriale conduse de aceștia și a importului de date de la Direcția Generală de Pașapoarte, relatează Știripesurse.

Din totalul de alegători români care figurează în Registrul electoral, un număr de 18.268.897 au domiciliul sau reședința în țară, iar 608.068 au domiciliul în străinătate și sunt posesori de pașaport CRDS.

Potrivit Legii nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente, cu modificările și completările ulterioare, Registrul electoral este un sistem informatic naţional de înregistrare şi actualizare a datelor de identificare a cetăţenilor români cu drept de vot şi a informaţiilor privind arondarea acestora la secţiile de votare.

Registrul electoral este structurat pe judeţe, municipii, oraşe, comune, pentru cetăţenii români cu domiciliul sau reședinţa în ţară. Persoanele autorizate să efectueze operaţiuni în Registrul electoral cuprinzând cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în ţară sunt primarii sau persoanele desemnate de către primari, prin dispoziţie, conform legii.

Continuarea, AICI.

Citește și:

MOTOCICLIST MORT LA OCNA ȘUGATAG – DOI TURIȘTI NEMȚI, ACROȘAȚI DE UN TÂNĂR CARE CIRCULA CU VITEZĂ

Te-ar mai putea interesa și:

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA