AcasămodeleMAFIA PĂDURILOR - Primarul, viceprimarul și consilierii din Certeze, duși cu mascații...

MAFIA PĂDURILOR – Primarul, viceprimarul și consilierii din Certeze, duși cu mascații la audieri

spot_img

DISTRIBUIȚI

Primarul, viceprimarul și toți consilierii locali s-au trezit cu mascații la ușă și au fost duși în grup la audieri în dosarul privind Mafia Pădurilor din Țara Oașului. Procurorii vor să afle cum au reușit un număr restrâns de firme să cîștige toate licitațiile organizate pentru exploatarea pădurilor din zona Certeze.

Mai mult, firmele exploatau cantități mai mari de lemn decât cele licitate, au explicat surse din anchetă. Firmele erau protejate de oficiali din Direcția Silvică, Poliție și Finanțe.

În acest dosar este vizat în primul rând omul de afaceri Vasile Ciorbă din Certeze, zis Tilicaru, asociatul principal al firmei Vasian Forest Certeze. Dar și alte două firme, care împreună cu cea a Tilicarului aveau monopol în zonă.

Ciorbă, soția și fiul acestuia, au fost arestați în luna decembrie a anului trecut, pentru ca după două săptămâni să fie plasați în arest la doiciliu.

Defrișările necontrolate de pădure au provocat un dezastru de proporții în Țara Oașului, unde sute de hectare au fost tăiate fără respectarea normelor minime de exploatare a lemnului în sistem silvic.

În zona Km 9, în amonte de orașul Negrești-Oaș, defrișările necontrolate au dus la devierea cursului de apă a râului Tur, din albie pe drumul forestier. Problema este cu atât mai gravă cu cât de aici se aprovizionează cu apă întreg orașul Negrești-Oaș, care are în jur de 15.000 de locuitori.

Sursa: voceatransilvaniei.ro

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA